Annelies uit Roeselare wil vaccins ook richting lage inkomenslanden zien gaan

Annelies Coessens. (gf)
Annelies Coessens. (gf)
Thomas Dubois

Annelies Coessens (25) uit Roeselare dringt er bij het Europees Parlement op aan dat Europa start met het delen van coronavaccins met de rest van de wereld.

Annelies Coessens een jonge activist van Roeselare dringt er bij de Europese leiders op aan om het surplus aan vaccindosissen zo snel mogelijk te verdelen en er ervoor te zorgen dat de vaccins alle hoeken van de planeet kunnen bereiken.

“Tot nu toe zijn minder dan 1 procent van de vaccins toegediend in lage inkomenslanden terwijl een handvol van de rijke landen, met inbegrip van de EU, in de mogelijkheid waren om voldoende dosissen te bestellen om hun volledige bevolking in te enten en nog 1 biljoen dosissen over te hebben”, vertelt Annelies.

Zij is deel van het ONE Global Activists programma, een groep van meer dan 1.000 dynamische vrijwilligers, en werd geselecteerd uit honderden kandidaten om campagne te voeren in de strijd tegen globale ongelijkheden. “In België zijn er 55 Youth Ambassadors tussen de 17 en 34 jaar, de meeste zijn studenten, activisten en jong professionals.”

“Indien we deze pandemie zo snel mogelijk willen beëindigen dan moeten we de vaccins verspreiden naar alle uithoeken van de wereld. Indien we de verspreiding van het coronavirus niet overal afremmen zullen nog meer mutaties van het virus zich verspreiden die resistent zijn voor de bestaande vaccins. Om die reden dringen we er bij de leden van het Europees Parlement op aan om hun leiders onder druk te zetten om het teveel aan dosissen te delen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.