Andy Eeckhautte start eigen deejayschool op: “De eerste professionele in West-Vlaanderen”

Andy Eeckhautte, aka DJ Onix, wil zijn ervaring doorgeven aan jongere generaties.© Tom Verbiest
Andy Eeckhautte, aka DJ Onix, wil zijn ervaring doorgeven aan jongere generaties.© Tom Verbiest
Redactie KW

Muziek is voor zowel jong als oud de ideale uitlaatklep. De laatste jaren is er steeds meer interesse voor het draaien en mixen van plaatjes. Topdeejay Andy Eeckhautte (35) aka DJ Onix uit Dentergem opent begin maart zijn gloednieuwe deejayschool in Aarsele.

Andy Eeckhautte speelde al langer met het idee om een eigen deejayschool te beginnen. “Door de huidige omstandigheden kan ik niet achter de draaitafel staan. Daarom besloot ik de stap nu al te wagen. Ik vond een ideaal huurpand dichtbij de brasserie van mijn vriendin, De Waaiberg in Aarsele”, opent Andyy.

Andy wil met zijn school toegankelijk zijn voor iedereen. “Op 1 maart opent mijn school. Wie interesse heeft, kan zich via Facebook en Instagram inschrijven op mijn pagina ‘Tieltse DJ-school’. Ik heb al heel wat reacties gekregen. Vanaf de leeftijd van tien jaar kan je lessen volgen op mijn school. Zo is er al heel wat interesse van ouders die hun zoon of dochter willen inschrijven. Ook volwassenen die de stiel nog willen leren of hun talenten nog verder willen ontwikkelen, melden zich aan. De laatste jaren is er ook een evolutie merkbaar en nemen steeds meer meisjes en vrouwen plaats achter de draaitafel.”

Later ook groepslessen

Met verschillende pakketten wil Andy lessen op maat aanbieden. “Ervaring is niet vereist. Door de huidige omstandigheden gaan de lessen voorlopig enkel één op één door, maar later zullen ook groepslessen mogelijk zijn. Alle apparatuur is bij ons beschikbaar om te gebruiken en te oefenen. Het enige wat je moet meebrengen naar de deejayschool is een hoofdtelefoon. Ik zorg ervoor dat al het materiaal coronaproof beschikbaar is. Wie dan nadien beslist om zelf een draaitafel te kopen, krijgt hiervoor korting in een speciaalzaak voor installaties in Sint-Niklaas. Zij steunen alle deejayscholen in België.”

Andy biedt verschillende opleidingen aan. “Voor zowel beginners als gevorderden hebben we twee formules. Ofwel kan je kiezen voor een cursus van vier uur waarbij we de technieken op maat aanleren, ofwel kan je kiezen voor een all-in-formule van acht lesmomenten van telkens twee uur. Deze momenten kan je zelf inplannen van maandag tot en met zaterdag. Ik richt me zowel tot de hobbydraaier die thuis wat muziek wil mixen, als tot zij die een carrière als deejay willen starten. Je kan zelf aangeven hoeveel je wil bijleren.”

Topkwaliteit

België telt nog niet veel deejayscholen, maar er bestaan wel al lesgevers die na hun uren initiaties aanbieden. Andy vreest deze concurrentie niet omdat hij gelooft in de kracht van zijn school. “Ik heb materiaal van topkwaliteit ter beschikking in mijn school. Het verschil met de hobby-lesgever is dat ik uitleg kan geven met alle laatste nieuwe toestellen. Mijn school is de eerste professionele deejayschool in West-Vlaanderen.” Zegt Andy.

Andy is zelf al een ervaren rot in het vak. “Al van kindsaf aan was ik bezig met het mixen van cassettes en vinylplaten. Sinds mijn vijftiende ging ik wekelijks draaien in een café of in jeugdhuizen. Daarna was ik tien jaar actief bij Top Radio Aalter. Hierdoor kreeg ik heel wat naambekendheid en ik werd steeds meer gevraagd in bekende discotheken en danscafés. Ik draaide vier jaar in Club 54 in Oedelem en ik mocht op heel wat festivals mixen, met Tomorrowland als uitblinker. Nu speel ik nog muziek in het Soulistje in Aalter en in Isis in Knokke.”

Momenteel ligt Andy’s drukke carrière even stil. “Voor de evenementensector zijn het zware tijden. Als deejay kan ik nu niet aan de slag en moet ik heel wat besparen. Ook voor mijn vriendin zijn het harde tijden omdat ze haar brasserie niet kan openen. Het enige positieve is dat we wel veel tijd hebben om te genieten van onze zoon die op 1 september vorig jaar geboren is. Ik heb gelukkig al heel wat tijd en energie kunnen investeren in het concept van de Tieltse DJ-school.” (TV)

Alle info op de Facebook en Instagrampagina ‘Tieltse DJ-school’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.