André Deprez en partner Gusmang baten Balinese wellness uit in Waregem

Gusmang en André Deprez in de ontvangstruimte van de wellness. Boeddha zag dat het goed was. © EDD
Eline Desmet

Omdat Bali alles behalve bij de deur is hebben André Deprez voormalig zaakvoerder van interieuzaak Dreamhouse in de Stationsstraat en zijn partner Gusmang Bali naar Waregem gehaald.

In Frangipani Bali geniet je van een luxewellness en een authentieke Balinese massage. Dat laatste is een primeur voor België. Augustus 2014. André Deprez (58) en Gusmang Ida Komang Oka Mayura (40) stappen, zonder elkaar te kennen, het vliegtuig op richting Bali voor een deugddoende vakantie. André, die jarenlang woonwinkel en geschenkenboetiek Dreamhouse in de Stationsstraat heeft uitgebaat, speelde op dat moment met het idee om een kunstgalerie te beginnen. “De kunstobjecten die we destijds bij Dreamhouse aanboden, zou ik in een ruimte van mijn woning tentoonstellen”, vertelt André. Maar alvorens dat idee te realiseren, was de tijd van verpozing aangebroken.

Ida Komang Oka Mayura Gusmang voor de vrienden werd geboren op het Indonesische eiland Bali. “In 2001 ben ik verhuisd naar Italië”, vertelt Gusmang in vlot Engels. Het Nederlands is hij nog volop aan het leren. “De laatste zes jaar runde ik er mijn eigen massagestudio. Jaarlijks keer ik terug naar mijn thuisland, naar mijn moeder, drie broers en zus. Zo ook in augustus vorig jaar.”

Gek idee

André en Gusmang ontmoetten elkaar voor het eerst in een hotel op het sprookjesachtige vakantie-eiland dat omgeven is door azuurblauw water en parelwitte stranden. “We raakten er aan de praat”, vertelt André. “Gusmang sprak over zijn massagetechnieken die hij als tiener al opstak, terwijl ik over mijn ervaring in interieur en decoratie vertelde. Voor we het goed en wel beseften, werd het idee geopperd om samen een zaak uit de grond te stampen.”

Gusmang : “Toen André beschreef waar hij woonde, deed me dat meteen aan Bali denken : veel groen, water, open ruimtes… Dé plek bij uitstek om tot rust te komen en te genieten van een Balinese massage. We waren beiden heel snel voor het idee gewonnen.”

Het klikte bovendien niet alleen op professioneel vlak. “André heeft een heel groot hart”, gaat Gusmang verder. “Dat viel mij bij onze eerste kennismaking al op. Hij is een erg behulpzame man. Dat André op mij valt, is niet moeilijk, bij mij kan hij een gratis massage bekomen.” (gelach)

Lees het volledige verhaal deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier