“Andere jaren vier ik mijn verjaardag helemaal niet”: Drie ‘schrikkeljarigen’ uit Westvleteren klinken samen op hun speciale verjaardag

Rudi Van Assche, Marleen Boudeweel en Olivier Arnaert. © RVL
Redactie KW

Drie inwoners van Westvleteren vieren hun verjaardag op schrikkeldag, 29 februari. Ze klinken samen op deze speciale gebeurtenis.

Olivier Arnaert werkt als technicus in een ziekenhuis en wordt 52 jaar, maar kon nog maar 13 keer zijn verjaardag vieren op de exacte dag. “Ik ga gewoon werken en ga zoals iedere donderdagavond naar de avondschool. Zaterdag ga ik wel samen met mijn vrouw gezellig iets eten”, lacht Olivier.

Marleen Boudeweel krijgt dit jaar een nieuwe voordeur, zij mag 60 kaarsjes uitblazen. Of zullen dit er maar 15 zijn? “Mijn dochters nemen speciaal vanaf de middag vakantie en komen bij mij eten. Andere jaren vier ik mijn verjaardag helemaal niet, want ik verjaar dan niet echt hé”, zegt Marleen heel serieus. “Buiten het etentje met mijn kinderen is het anders een hele gewone dag. ’s Morgens en ’s avonds de koeien melken, zoals ik iedere dag doe.”

Rudi Van Assche is een inwijkeling. Hij woont nog maar 7 jaar in Westvleteren en komt van het verre Mechelen naar de Westhoek overgewaaid om hier te genieten van zijn pensioen. Ook hij is een ‘gelukkige’ schrikkeljarige. Met zijn 68 jaar viert hij nu voor de 17de keer zijn verjaardag. “Het wordt een dag als een ander. De kinderen wonen te ver om daarvoor speciaal af te komen. Ik heb ze wel via de telefoon gehoord. Ik moet wel goed luisteren om iedereen hier goed te verstaan, dat West-Vlaams, daar moet ik nog aan wennen”, lacht Rudi tot besluit.

(RVL)