Amfetamines in koekendoos en drugs in dampkap: 20 maanden cel en auto kwijt

© gf
© gf
Redactie KW

Een 38-jarige man uit Izegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden en een boete van 2.000 euro voor de verkoop van xtc en speed. Hij kon met 203 gram drugs in een koekendoos geklist worden. Bij een huiszoeking zat er ook drugs in de dampkap verstopt. Zijn Opel Combo verklaarde de rechter verbeurd.

Op 16 mei 2020 kon Kevin V. in Antwerpen met de koekendoos met bijzondere inhoud geklist worden. Hij reed er rond met een wagen met een gestolen nummerplaat en viel op bij de politie. Twee maanden eerder was hij al in het vizier van de politie terecht gekomen na verklaringen over drugsverkoop.

Tijdens het onderzoek bleek dat hij xtc en speed vanuit de woning van een vriend in de Krekelstraat verkocht. Zelf gebruikte hij ook. Hij werkte goed mee met het onderzoek waardoor hij na twee maanden voorhechtenis al de cel mocht verlaten.

“Corona, job verloren, vier (zieke) kinderen,… Hij vluchtte in de drugs om zijn problemen te ontlopen”, aldus zijn advocaat Filip De Reuse. Hij vroeg de rechter een straf met voorwaarden op te leggen. De periode die hij al in voorhechtenis zat, blijft effectief maar de rest van de straf is voorwaardelijk als hij zich aan begeleidende voorwaarden houdt. De Opel Combo waar hij elf keer mee naar Antwerpen reed om zich te bevoorraden, is hij kwijt, net als 7.000 euro drugsgeld. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.