Allerlaatste droom van Oostende in vervulling: Céleste gaat golfsurfen met papa Brecht die deels verlamd raakte door hersenbloeding

Brecht en Céleste Jacobs, Niels Deroo, jeugdschepen Bart Plasschaert en Julie Heusequin. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Op het sportstrand ging de droom van Céleste Jacobs in vervulling. Ze kon met haar vader golfsurfen. Het ging om één van de vijf bekroonde dromen van Oostendse scholieren.

“Om de stadsmascotte James te promoten gingen we langs in alle lagere scholen. Kinderen konden hun dromen noteren. Uit 829 dromen koos de kindergemeenteraad vijf bijzonder dromen die we nu allemaal hebben gerealiseerd”, zegt Carole Gheysen van Stadsmarkering Oostende. Dit voorjaar werden al dromen gerealiseerd waarbij kinderen als prinsessen werden rondgereden in een koets, met de redders in zee konden en een zonnebloemweide hebben aangelegd. Het Kids Beach Festival vormde een hoogtepunt omdat dan alle kinderen konden deelnemen. “Dit is geen actie om meteen te herhalen want we bereikten alle kinderen van de lagere school. Misschien doen we het over drie jaar opnieuw”, luidde het.

Surfen met papa

“Ik ben een waterrat en ga regelmatig zwemmen. Ik wilde zo graag eens met mijn papa golfsurfen op het strand van Oostende. Hij spreekt er al enige tijd over en nu wil ik samen met hem op de golven”, zegt de 7-jarige Céleste Jacobs. Vader Brecht: “Na mijn studie verpleegkunde ging ik een jaar naar Guadeloupe en leerde daar surfen. Het was een passie.” Vier jaar geleden kreeg Brecht een hersenbloeding en tot op vandaag ondervindt hij de gevolgen : praten, stappen en sporten zijn niet evident. “Ik ging inmiddels wel terug naar Guadeloupe en surfte ook al in Biarritz onder begeleiding. Ik ben erg verheugd dat ik nu samen met Céleste op zee kan.” Het werd een bijzondere activiteit voor het gezin. Twee redders van surfclub Inside Outside begeleidden vader en dochter. “Eigenlijk is het surfseizoen gedaan maar hier maken we graag een uitzondering voor met de club. De persoonlijke begeleiding is nodig voor de veiligheid. We gaan met hen helemaal mee in zee”, zo duidden Niels Deroo en Julie Heusequin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier