Bewoners WZC Sint-Anna Bulskamp kregen eerste coronaprik

Zaterdagochtend werden alle bewoners van wcz Sint-Anna Bulskamp ingeënt met het mRNA-vaccin van Pfizer/BioNTech. Ook al is vaccineren een routineklus, vandaag was toch wel spannend. “Hopelijk kan het gewone leven snel weer terugkeren”, klinkt het Godelieve Declerck.

Bewoonster Godelieve Declerck© MVQ
Bewoonster Godelieve Declerck© MVQ

Toen Directeur Karolien Louf op 31 december het goede nieuws kreeg dat Sint-Anna Bulskamp bij de allereerste woon-zorgcentra was die het coronavaccin zouden krijgen, was dat een mooie verrassing. “We hebben ons goed voorbereid om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen op vrijdag 9 januari, de dag van de vaccinaties”, legt directeur Karolien Louf uit.

Vaccinatiedraaiboek

“Van de overheid hebben we vooraf een vaccinatiedraaiboek gekregen met richtlijnen over hoe we de vaccinatiedag organisatorisch het best konden aanpakken”, zegt ze. “Het vaccineren op zich is niets nieuws. Eigenlijk is er geen verschil met het inenten van een griepvaccin. We hebben beslist om in ploegen te werken, tegelijkertijd en op drie verdiepingen , zodat de klus zo snel mogelijk kon worden geklaard.”

“Onze CRA (coördinerend en raadgevend arts, red.) en onze eigen verpleegkundigen zetten de vaccins bij onze bewoners. We zijn gestart in alle vroegte, toen onze bewoners net uit bed kwamen , nog voor ze zich zouden wassen en aankleden. Daardoor konden we heel wat gedoe vermijden om de bovenarm te ontbloten. Alles verliep erg vlot. Binnen enkele weken volgt de tweede prik. Wanneer dan hopelijk ook snel alle medewerkers hun vaccin krijgen, kunnen we eindelijk een grote zucht van verlichting slaken.”

“Kijk uit naar dansnamiddagen”

Bewoonster Godelieve Declerck, een gepensioneerde landbouwster en geboren in 1940, haalt vandaag al opgelucht adem. “Ik ben echt blij dat ik het vaccin heb gekregen”, zegt ze. “ Ik hoop nu dat iedereen snel het vaccin zal krijgen, ook alle medewerkers. Dan kan het gewone leven weer terugkeren. De voorbije maanden hebben we pas beseft wat we missen. Ik kijk er alvast naar uit om opnieuw te kunnen kaarten en dat er weer dansnamiddagen zijn in Sint-Anna.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.