“Al 77 jaar samen en dat houden we nog wel even vol”: Rachel en Julien vieren albasten jubileum

Ook na 75 jaar huwelijk zijn Rachel en Julien nog heel actief. © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Het is slechts weinigen gegeven, maar Julien Vandekerckhove (94) en Rachel Bonny (95) vierden het voorbije weekend hun albasten huwelijksjubileum. “We hebben ook wel eens woorden, maar kunnen dat altijd weer bijleggen”, vertelt het koppel dat 75 huwelijksverjaardagskaarsjes mocht uitblazen.

Ze wonen beiden nog steeds in hun huisje in de Glazenstraat in Eernegem en genieten van het leven en de bezoekjes van de kinderen en (achter)kleinkinderen. En dat is ‘een hele bende’ zoals Julien het stelt.

Julien, die geboren werd in Livin (Frankrijk) weet nog goed hoe hij Rachel leerde kennen. “Dat was op de Veldfeesten bij ‘Château Moerbeke’ hier langs de Oostendesteenweg”, herinnert hij zich. “Ik was toen 17, dus we zijn al 77 jaar samen. En we gaan proberen dat nog een tijdje vol te houden hé!” voegt hij er aan toe. Het koppel woonde achtereenvolgens in Ettelgem, Bekegem, Snellegem en opnieuw Bekegem om uiteindelijk definitief te landen in Eernegem.

Julien was vrachtwagenchauffeur, Rachel zorgde voor de drie kinderen Roger, Ronny en Marleen maar hield daarnaast ook nog 11 jaar een café open in Bekegem. “Eerst enkele jaren café De Ware Vrienden, en daarna café Tirol”, weet ze nog. “Maar naast al dat werken hebben zeker ook veel leute gemaakt. We gingen veel én ver op reis, gingen graag uit eten… We gaan niet moeten terugkeren voor meer, we hebben het goed gehad!”

“Dat zal wel zijn”, valt Julien in. “Maar ge moet ook niet denken dat het allemaal ‘suiker en zeem’ is hé! Uiteraard hebben we wel eens woorden, maar we hebben dat altijd kunnen bijleggen. En dat kunnen die ‘jonge gasten’ vandaag de dag niet meer!”

Naast 3 kinderen heeft het paar 8 kleinkinderen en 2 stiefkleinkinderen, die op hun beurt zorgden voor 24 achterkleinkinderen, 3 stiefachterkleinkinderen en 6 achterachterkleinkinderen.

Ook nu zijn Rachel en Julien nog heel actief. Ze zijn lid van S-Plus en nemen nog steeds deel aan zoveel mogelijk activiteiten. Als Rachel zegt dat haar voet een beetje pijnlijk aanvoelt, zorgt dat meteen voor hilariteit. “Tuurlijk, dat is van vorige week te veel te dansen”, weten de aanwezige familieleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier