Actief Computers in Lichtervelde gaat dicht: “Focussen op ons ander bedrijf”

Wim Vandendriessche en Natascha Samyn nemen afscheid van Actief Computers.© Foto Kurt
Wim Vandendriessche en Natascha Samyn nemen afscheid van Actief Computers.© Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Na 16 jaar sluit Actief Computers in Lichtervelde de deuren. Zaakvoerders Wim Vandendriessche en Natascha Samyn willen zich focussen op hun ander bedrijf Mijn Verhuis. “De combinatie is niet meer vol te houden.”

Actief Computers aan de Statieplaats gaat op 31 december, om 13 uur om precies te zijn, definitief dicht. Het was Wim Vandendriessche die de zaak uit de grond stampte. Hij werkte toen bij Actief Computers in Diksmuide en kreeg de kans een eigen filiaal te openen in Lichtervelde. “We begonnen aan de Spar, maar in 2013 verhuisden we naar ons huidige pand aan het station”, zegt hij. Later kwam ook Wims echtgenote Natascha Samyn in de zaak werken.

Drie jaar geleden richtte Wim een tweede firma op: Mijn Verhuis, dat samenwerkt met immokantoren en mensen helpt met de administratie bij hun verhuis. De zaak is gevestigd in de Essestraat. “Ondertussen werken we al met twaalf werknemers en doen we 800 verhuizen per maand. Bedoeling is te evolueren naar 1.500 per maand”, zegt Wim. “De combinatie met de computerzaak is dus niet meer te doen. We willen kwaliteit afleveren, naar onze klanten én onze werknemers. Een keuze maken was de eerlijkste beslissing. Deze keer volg ik mijn vrouw. Al moet ik toegeven dat het een moeilijke beslissing was.”

De klanten van Actief Computers kunnen voortaan terecht bij Telenet Center Taelman in Torhout. Actief Computers in Diksmuide blijft voor alle duidelijkheid gewoon bestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier