Acht geredde muizen zoeken warme thuis

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor een familie muizen die op het nippertje aan de dood ontsnapte.

Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem vangt gewoonlijk enkel honden en katten op. “Maar eigenlijk komt elk zwervend huisdier hier terecht. Zo hadden we al schildpadden, konijnen, cavia’s en zelfs een hangbuikvarken over de vloer. Maar muizen? Neen, dat hadden we nog niet gezien”, aldus Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel.

Postpakket

Het waren enkele agenten die de acht knaagdieren twee weken geleden binnenbrachten. Ze hadden ze in beslag genomen bij Bpost nadat een sorteermedewerker de schrik van zijn leven opdeed toen de dieren opeens uit een pakket tevoorschijn kwamen.

“De muisjes zaten in een kartonnen doos afkomstig uit Nederland en waren bestemd voor Kuurne. Ze moeten er een dag of twee over gedaan hebben om erdoorheen te knagen”, weet Gaëlle.

Slangenvoer

“We vermoeden dat ze als voer voor een slang moesten dienen. Ze zijn nog heel jong en best wel intelligent. Het gaat om vier mannetjes en vier vrouwtjes. We zoeken adoptanten die minstens twee van de diertjes van hetzelfde geslacht willen houden als huisdier”, besluit ze.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kan jij de onfortuinlijke muisjes een goede thuis bieden? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem rechtstreeks contact op met dierenasiel De Leiestreek.