AC/DC opent de deuren in Staden

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) en Jan Peumans (N-VA) openden vrijdagavond het gloednieuwe AC/DC. Niet de Australische hardrockband, wel het Administratief Centrum/Diensten Centrum.

In het AC/DC in de Ieperstraat 109 vinden zowel het gemeentepersoneel, het OCMW-personeel en het lokaal dienstencentrum een nieuw onderkomen.

Oud pand te krap

Het AC/DC vervangt het oude gemeentehuis op de Marktplaats en biedt onderdak aan 50 personeelsleden. Volgens burgemeester Vanderjeugd was de nieuwbouw een noodzaak omdat de gemeente- en OCMW-diensten in het oude pand veel te krap behuisd waren.

Het nieuwe pand is 2.894 vierkante meter groot. Het werd opgetrokken op de site waar vroeger het rusthuis Home Sint-Jan gevestigd was. Het home werd drie jaar geleden gesloopt.

“Architecturaal pareltje”

De burgemeester was enthousiast over het nieuwe administratief centrum. Hij had het over “een architecturaal pareltje dat chique is, maar tegelijkertijd ook eenvoud en klasse uitstraalt”. Hij noemde het AC/DC ook een “voorbeeld voor de regio en ver daarbuiten“.

Architect Steven Verbeke van ontwerper Volt Architecten uit Gent bestempelde het AC/DC als een gebouw op maat van Staden. Het gebouw kan op zondag 2 december van 14 tot 18 uur bezocht worden door het publiek.

(BCH/foto JCR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.