Aartrijkse Ann Aelter dient bewaarschriften in tegen “werkavelingswoede” gemeente

Als inwoner van Groot-Zedelgem, maar vooral als moeder en mens maakt An Aelter uit Aartrijke zich grote zorgen over de verkavelingswoede in Zedelgem. “Onze beleidsmakers kunnen elkaar zo goed met de vinger wijzen. Maar als ze de kans krijgen, geven ze niet thuis. Neen zeggen tegen verkavelingswoede vraagt nu eenmaal politieke moed en wil om het roer om te gooien.”

De verkavelingsaanvraag voor 147 wooneenheden in overstromingsgevoelig gebied in de Leliestraat én de aanvraag voor de bouw van twee appartementsgebouwen op het domein van Villa Krekaertvijver. Het zette Ann Aelter en haar familieleden ertoe aan om bezwaarschriften in te dienen bij de bevoegde instanties. “De verkavelingswoede in Groot-Zedelgem is buiten proportie. We kunnen er onze ogen niet meer voor sluiten. Wegens gebrek aan een toekomstgerichte visie wordt er hier en overal in de gemeente maar verkaveld en de lintbebouwing zwiert de pan uit”, begint An Aelter uit de Ossebilkstraat.

Verkavelingswoede

“Als inwoner van Groot-Zedelgem en vooral als moeder en als mens maak ik me zorgen over hoe de wereld er zal uitzien voor de toekomstige generaties. Van klimaattoppen en statistieken over het verdwijnen van fauna en flora hier bij ons, maar ook wereldwijd, kan je niet bepaald vrolijk worden. Onze beleidsmakers kunnen zo goed met de vinger naar elkaar wijzen, maar als ze de kans krijgen, geven ze niet thuis. Want neen zeggen tegen verkavelingswoede vraagt nu eenmaal politieke moed en wil om het roer om te gooien.”

“We moeten goed beseffen dat we geen eigenaars zijn van deze aarde, we huren ze voor onze kinderen. Open ruimte is schaars en daardoor bijzonder waardevol. Niet alleen nu, maar ook voor de toekomstige generaties. Hoe kunnen wij onze kinderen nog in de ogen kijken?”

In Aartrijke beweegt momenteel veel rond de bouwplannen op het domein van Villa Krekaertvijver in de Professor Nelisstraat. “Het is heel jammer dat ook dit kleine stukje groen dat we nog hebben in het midden van Aartrijke-centrum nu ook zou verdwijnen. Een bouwpromotor zet straks al nieuwe woningen op het plein waar vroeger de oude jongensschool stond. Nu villa Krekaertvijver, waar stopt dit… Waarom al dat bouwen? De leegstand zou eerst eens kunnen aangepakt worden. Denk maar aan het OCMW-gebouw, de leegstand in de Engelstraat, het klooster, het gebouw naast de Dorpsmolen,… Je kunt dan wel zeggen dat de gemeente geboortebossen en andere stukken bos aanplant dat juich ik alleen maar toe maar wat met mensen die minder mobiel zijn? Die moeten toch op eigen gemeente kunnen genieten van een stukje groen? Neem nu mijn man Mano. Hij zit in een rolstoel. We moeten toch in ons eigen dorp kunnen blijven voor een stuk groen? De slechte staat van de voetpaden nemen we er helaas bij. In een bos vinden we bovendien ook niet de verharde ondergrond die nodig is voor de rolstoel.”

Nu aan gemeente

“Ik hoop dat onze bezwaarschriften niet nodeloos geweest zijn. Ik heb er eerlijk gezegd geen idee van of de gemeente er iets mee doet”, besluit An Aelter.

We speelden die vraag door aan burgemeester Annick Vermeulen. “Uiteraard gaan we met die bezwaarschriften aan de slag. We hebben de mensen ook het advies gegeven om een bezwaarschrift in te dienen voor het domein villa Krekaertvijver in Aartrijke. Dit kon tot en met donderdag 17 februari. Al die bezwaarschriften worden nu gebundeld en bekeken door de dienst ruimtelijke ordening. Daarna nemen we een beslissing met het college”, aldus de burgemeester.

Het plaatselijke buurtcomité van de Professor Nelisstraat en zijn buurtstraten verzamelde met een petitie ook 400 handtekeningen tegen de bouwaanvraag op domein villa Krekaertvijver.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.