Aaron Vanfleteren zet voetbalcarrière even on hold en runt Athos Training Center in Izegem

Aaron Vanfleteren ziet in Athos een professionele droom in vervulling gaan. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Een nieuwe knieblessure gaf een wending aan het professionele leven van Aaron Vanfleteren. “Zonder die blessure had ik waarschijnlijk deze stap niet gezet.” Sinds begin juli runt Aaron boven E5 Mode het Athos Training Center. “We zijn goed gestart”, klinkt het.

Aaron Vanfleteren speelde in de jeugd van Club Brugge en was net onder het profvoetbal al jarenlang een van de betere West-Vlaamse voetballers in de amateurreeksen. Begiftigd met een verfijnde traptechniek, maar jammer genoeg ook vatbaar voor blessures. Maar bij een nieuwe tegenslag liet Aaron het kopje niet hangen.

“Eerlijk? Wellicht had Athos niet bestaan mocht die blessure er niet geweest zijn. Het was in november van vorig jaar meteen duidelijk dat ik maanden buiten strijd zou zijn. Ik had die wedstrijd eigenlijk nooit mogen spelen, de week ervoor had ik nog een kwalijke trap geïncasseerd. Ik was beroepshalve al bezig in Basic Fit in de Ooststraat in Roeselare waar ik als personal trainer aan de slag was. Maar ik wou op een andere locatie een nieuwe, eigen zaak uitbouwen. Mijn voetbalmaat Aaron Dhondt was al bij mij komen werken, maar ik zag het nog iets grootser. Uiteindelijk konden we het pand hier boven de E5 Mode huren. Een uitstekende locatie, met heel wat mogelijkheden. In de corona-lockdown hadden we de tijd om de zaak op te smukken. We hebben hier ook een terras buiten waar we nu kunstgras hebben aangebracht. Zo kunnen we bijvoorbeeld spinning buiten laten plaats vinden en kunnen we aan de slag met voetballers. Er is ook een infraroodcabine en ijsbad als well-nessfaciliteiten.”

Je bouwde meteen een heel team rond jou.

“Dat was van meet af aan de insteek. Samen met Aaron Dhondt sta ik mee in voor de personal training, ik doe daar ook nog de algemene leiding van de zaak bij. Dries Lambert specialiseert zich in full body trainingen, Laura Tygat focust op de mentale vooruitgang met yoga, meditatie en mindfullness en Zico Waeytens geeft de groepslessen spinning en boksen en houdt zich ook één op één bezig met bokstraining. Daarnaast is met Barend Verbeke ook een kine in de zaak gekomen die onder meer zal instaan voor de testing. Hij heeft ook ervaring bij de jeugdopleiding van Club Brugge. Allemaal trainers met top-sportervaring en mooie diploma’s maar ook mensen die er graag de sfeer in brengen.”

“De mensen blijven hier na het sporten wat rondhangen en nagenieten”

Is individueel fitnessen bij jullie mogelijk?

“Nee. We werken sowieso altijd met begeleiding, dat is de meerwaarde die we bieden. Er zijn de groepslessen, maar je kan ook echt van persoonlijke begeleiding op maat genieten. We zitten nu al aan 100 uur per week, en dat is voor de drie personal trainers al een hele boterham. Daarnaast maken we ook de schema’s op. We geven ook heel wat advies, want het gaat om meer dan trainen alleen. We geven ook tips over voeding. Het willen naar snel, maar duurzaam resultaat toewerken. We willen iets blijvend en dat kan enkel door je leefgewoontes te gaan veranderen. We hebben hier ook heel wat zelfstandigen onder onze klanten en die beamen meteen dat ze er als een ander mens door het leven gaan en dat komt ook hun job ten goede. Je voelt je veel fitter. Niet enkel fysiek, maar ook mentaal. Zelf hebben we nu soms wat minder tijd om te sporten, omdat het zo druk is. Maar dat voel je meteen. Een lichaam heeft sport nodig.”

Vanwaar de naam Athos?

“Die kwam er na een lange zoektocht naar een toch unieke naam. Athos is een van de giganten in de Griekse mythologie en staat voor kracht en uithouding. We vonden dat wel passen en het begint ook met de eerste letter van mijn naam. Athos wil ook meer zijn dan een gewoon trainingscenter. We hebben hier een lounge-gedeelte waar je nadien nog wat kan drinken. De mensen blijven hier letterlijk nog wat rondhangen. Je kunt hier ook in alle rust trainen, zonder bekeken te worden. We zijn nog maar enkele weken bezig, maar je ziet toch al dat er een vorm van netwerking ontstaat. Maar evengoed komen er hier groepjes vriendinnen sporten. En ook bekende sporters als Kristof D’Haene, Tuur Dierckx, Siebe Schrijvers, Gianni Meersman… komen hier langs. We hebben overigens al klanten van over heel de provincie en zelfs erbuiten. We zouden ook graag nog wat voetbalclubs benaderen om hier hun krachttraining te komen doen. Ik spreek uit ervaring: ik voelde me als voetballer nooit beter dan vorig seizoen. Ik had met toen in de zomer heel scherp gezet, perfect op mijn voeding gelet en aan krachttraining gedaan. Ik was ook uitstekend aan het seizoen begonnen, tot het noodlot natuurlijk toesloeg.”

Zien we je nog terug op een voetbalveld?

“Dat kan, maar eerst wil ik focussen op de opstart van de zaak. Ondertussen werk ik verder aan mijn herstel en ik voetbal uiteraard nog graag. Als het aan de orde is zal ik alles nog eens op een rijtje zetten.”

Straks spelen in eerste nationale het vroegere eerste amateur drie ex-ploegen van jou.

“Dat klopt: KSV Roeselare, Winkel Sport en R. Knokke FC. Leuk dat er enkele West-Vlaamse teams in die reeks zitten. Onderschat het niveau niet. Dat hebben we met Knokke zelf ervaren. Nadat we zakten uit eerste amateur, stoomden we vorig seizoen af op de titel in tweede amateur. Dat kwam ook door een andere mindset. We geloofden in onszelf en kwamen op het veld met de idee dat we wilden en zouden winnen. Het mentale aspect is ook daar belangrijk.”

Wie is Aaron Vanfleteren

Privé

Aaron Vanfleteren (26) groeide op bij pa Lieven en ma Ilse Schiff in Lendelede, maar huist ondertussen met zijn vriendin Davinia Verledens op de Bosmolens.

Opleiding en loopbaan

Hij volgde een vier jaar durende opleiding tot vastgoedmakelaar, maar vond dat uiteindelijk zijn ding niet. Daarna ging hij diverse opleidingen volgen om personal trainer te worden.

Vrije tijd

Na een nieuwe knieblessure zet hij voetbal even ‘on hold’ om zich te richten op zijn nieuwe zaak Athos. Hij is bezeten van sporten, voeding en gezondheid en reist graag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier