Aantal patiënten met COVID-19 Jan Yperman Ziekenhuis daalt tot 18, al 147 doden

Jan Yperman Ziekenhuis. (Foto TOGH)
Jan Yperman Ziekenhuis. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Na 2 nieuwe opnames en 9 ontslagen zijn er woensdag nog 18 patiënten met COVID-19, van wie 1 op intensieve zorgen, opgenomen in het Jan Yperman Ziekenhuis. De teller van het aantal overleden patiënten in het Ieperse ziekenhuis staat ondertussen op 147, van wie 97 in de tweede golf.

De coronacijfers in het Jan Yperman Ziekenhuis vertonen een duidelijk neerwaartse trend. Op het toppunt van de tweede golf op 10 november had het ziekenhuis 88 patiënten met COVID-19 in opname. Op dinsdag 5 januari waren dat er nog 25 patiënten, van wie 2 op intensieve zorgen. Na 2 nieuwe opnames en 9 ontslagen zijn er op woensdag nu nog 18 patiënten.

Tweede golf pak zwaarder

“In totaal hebben we al 695 patiënten opgenomen met COVID-19, dat gaat dus om de eerste en huidige tweede golf samen”, zegt woordvoerder Pieter-Jan Breyne. “In de huidige tweede golf waren het er tot nog toe 448. 523 mensen mochten al terug naar huis. Jammer genoeg waren er ook 147 overlijdens, van wie 97 in de tweede golf. Zowel in aantal opnames als in aantal overlijdens is de tweede golf dus nu al een pak zwaarder dan de eerste.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.