37 maanden voorwaardelijke celstraf voor partnergeweld en stalking

Een 48-jarige Bruggeling heeft 37 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen wegens opzettelijke slagen en verwondingen, belaging en doodsbedreigingen aan het adres van zijn ex-vriendin. Tijdens het proces in de Brugse strafrechtbank had het openbaar ministerie twee jaar effectief gevraagd.

© gf

Gino S. had sinds mei 2014 een knipperlichtrelatie met het slachtoffer. Zowel tijdens als na de relatie ging hij geregeld tot geweld over. Hij gaf de vrouw vuistslagen in het gezicht, greep haar bij de keel en schopte haar in de buik. Toen het slachtoffer uiteindelijk een punt achter de relatie zette kon S. dit niet verkroppen en begon hij haar te bestoken met berichten waarin hij haar met de dood bedreigde.

Enkele dagen cel

In mei 2018 belandde S. voor enkele dagen in de cel. Toen hij na zijn vrijlating zijn voorwaarden schond vloog hij nog eens twee maanden achter de tralies. Volgens zijn advocaat Kris Vincke was het een verhaal van aantrekken en afstoten. “De nacht voor zijn tweede arrestatie hadden ze zelfs nog seks”, pleitte hij. Vincke drong met succes aan op een voorwaardelijke straf. S. was nochtans niet aan zijn proefstuk toe want in juli 2012 kreeg hij als eens twee jaar effectieve celstraf voor partnergeweld. Toen hij vrijkwam begon hij zijn ex en haar nieuwe partner meteen opnieuw te bedreigen. Hiervoor kreeg hij in november 2012 nog eens tien maanden cel. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.