250 standhouders (waarbij 80 bewoners) en duizenden bezoekers present op Patersmarkt op zondag 26 mei

Johan Vancoillie en Nicole Vanhaelemeersche zetten hun schouders onder de organisatie. © a-Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

De Patersmarkt is al aan de 37ste editie toe. In de Roeselaarsestraat, tussen de Ommegangstraat en de Abelestraat, vind je in totaal 2.800 meter wandelplezier tussen alle tweedehandsspullen die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Met 250 standhouders, onder wie 80 bewoners, is de markt al een tijdje volgeboekt. Ook enkele verenigingen zijn present om wat zaad in het bakje te krijgen.

“Het is een Patersmarkt volgens hetzelfde stramien als de andere jaren”, zeggen organisatoren Nicole Vanhaelemeersch en Johan Vancoillie van Jovan. “We krijgen ook opnieuw de beschikking over de parking van Colruyt, die zowel langs de Nederweg als de Roeselaarsestraat toegankelijk is. Bewoners en bezoekers kunnen daar hun wagen kwijt. Maar we krijgen ook de medewerking van de stad Izegem, mogen de terreinen van Brandstoffen Toon gebruiken, en zijn ook de vele handelszaken en standhouders dankbaar voor hun deelname.”

Er staan ook enkele kermiskramen en uiteraard pakken de horecazaken op het parcours ook uit. De Patersmarkt start om 7 uur en eindigt om 17 uur. Maar de ervaring leert dat de echte koopjesjagers al heel vroeg op de baan zijn. (WVS)

Meer info op www.jovan.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier