15 jaar Zon, Zee … Zorgeloos gevierd

© (Foto IV)
© (Foto IV)
Paul Bruneel

In Nieuwpoort werd het 15-jarig bestaan van het toegankelijkheidsproject Zon, Zee … Zorgeloos gevierd. Het project zorgt er voor dat ieder jaar, mensen met een handicap of een mobiliteitsbeperking op het strand kunnen.

Het project werd in 2006 gelanceerd onder impuls van Inter ( Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid), de provincie West-Vlaanderen en enkele kustgemeenten, waaronder Nieuwpoort. Schepen voor toegankelijkheid Frans Lefevre (CD&V): “Optimale kustbeleving is een recht en omdat we als stad Nieuwpoort dit principe erkennen, hebben we ook van in het begin meegewerkt aan het ontsluiten van ons strand en de zee. Samen met Zon, Zee …Zorgeloos streven we er naar om iedereen die hulp nodig heeft bij te staan. De uitvalsbasis van Zon, Zee …Zorgeloos is de unit op de zeedijk ter hoogte van de badinstallatie, maar vanaf nu krijgt de uit een nieuwe stek aan het Leopoldplein. De unit beschikt over aangepast sanitair en een omkleedruimte en is in juli en augustus geopend van 10.30 tot 18.30 uur.”

Er kunnen strandrolstoelen vooraf worden gereserveerd via het nummer 0498/ 92 92 79 en met die rolstoelen is het makkelijk om zowel door het zand als door het strandwater te rijden. Ter hoogte van de uit werd ook verstevigd wandelpad aangelegd. 100 meter strandplaten moeten zorgen voor een strandtoegang vanaf de zeedijk tot aan de hoogwaterlijn. Een van de drijvende krachten achter Zon, Zee … Zorgeloos is Fernand Dasseville, die zich al 44 jaar inzet voor het bevorderen van de toegankelijkheid in Nieuwpoort. Hij werd door het stadsbestuur betrokken in een gepaste hulde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier