11.11.11-Kortemark is terug met film en ontbijt

“Kom en neem deel aan onze activiteiten”, klinkt het bij 11.11.11-Kortemark. © GF
Redactie KW

Ook 11.11.11-Kortemark is terug na de pandemie. Op donderdag 4 november vind je hen terug op de wekelijkse marktdag. De dag daarna wordt de film ‘For Sama’ vertoond en op zondag kan je als vanouds aanschuiven voor het populaire ‘Rechtvaardig Ontbijt’.

11.11.11-Kortemark is weer opgestaan na de pandemie. “Kom en neem deel aan onze activiteiten”, nodigt voorzitter Piet Glorieux iedereen uit. “Op donderdag 4 november staan we op de wekelijkse markt waar bezoekers niet alleen informatie krijgen over onze werking, maar de actie ook kunnen steunen. Op vrijdag 5 november om 20.30 uur draait de film For Sama, in samenwerking met de gemeentelijke cultuurdienst en dit in CC De Beuk.

‘Rechtvaardig Ontbijt’

En op zondag 7 november is er ons, letterlijk en figuurlijk, fel gesmaakte Rechtvaardig Ontbijt in OC De Gildezaal in Handzame. Deelnemers schuiven aan voor een ontbijtbuffet met brood, pannenkoekjes, kaas, confituur, choco, chocolade, eitjes, peperkoek, koffie, thee, chocomelk, fruitsap… Het zijn producten waarvoor een eerlijke prijs werd betaald aan de producent, zowel lokaal als in het Zuiden.”

Globale Zuiden

“De voorbije jaren hebben ons geleerd dat de problemen van het Globale Zuiden en het Globale Noorden grensoverschrijdend zijn. Zolang de hele wereld niet is gevaccineerd tegen corona lopen wij risico, zolang de hele wereld de klimaatverandering niet bestrijdt kunnen wij hier getroffen worden door overstromingen, zolang er conflicten zijn, dikwijls veroorzaakt door grove ongelijkheden, zullen vluchtelingen hier hun toevlucht zoeken. Hoog tijd dat wij investeren in het Globale Zuiden om er ook hier in het Globale Noorden de vruchten van te plukken”, klinkt het bij 11.11.11. Kortemark. (LTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier