100 synchroonzwemsters in Flamingo’s@The Movies: “Apotheose van maandenlange voorbereiding en trainingsarbeid”

Een beeld uit de show van twee jaar terug. © Lode De Clercq
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Op zaterdag 13 en zondag 14 april voert Synchro Klub De Flamingo’s in Lago Kortrijk vier voorstellingen op van z’n waterballetshow Flamingo’s@The Movies. “Het wordt de apotheose van een maandenlange voorbereiding en veel trainingsarbeid.”

Bijna honderd synchroonzwemsters van alle leeftijdsgroepen nemen het publiek mee op een sierlijke reis langs een aantal filmklassiekers”, begint woordvoerder Jo Vanackere.

Synchro Klub De Flamingo’s (SKF) Zwevegem behoort niet alleen sportief tot de top van België, de club heeft ook een rijke traditie in tweejaarlijkse showoptredens. Daarin worden showroutines opgevoerd in een bepaald thema. Dit jaar is dit Flamingo’s@The Movies. Alle leeftijdsgroepen – de jongsten zijn 7 jaar – zwemmen een eigen nummer. Daarnaast zijn er een aantal routines waarbij alle zwemsters aan bod komen of leeftijdsgroepen gemengd worden.

Filmklassiekers

“Dit alles gebeurt op de tonen van de muziek uit filmklassiekers zoals Mission Impossible, Barbie, Ghost Busters, Peter Pan, enzovoort. Om de routines nog meer glans te geven, vindt Flamingo’s@The Movies plaats in een volledig verduisterd zwembad in Lago Kortrijk, met een aangepast decor en lichtspektakel.”

Volgens Jo Vanackere vormen de showoptredens de kroon op het werk van een maandenlange voorbereiding van de hele club. “De trainsters maakten zelf de routines in het thema en tijdens de krokusvakantie trokken zwemsters samen met de trainsters op een vijfdaagse stage om de nummers in te studeren.”

De voorstellingen van Flamingo’s@The Movies vinden plaats op 13 en 14 april telkens om 14.30 uur en 18 uur in Lago Kortrijk. De shows zijn op enkele plaatsen na helemaal uitverkocht. Men verwacht in totaal meer dan duizend toeschouwers. Jo Vanackere wil ook de vele tientallen vrijwilligers die achter de schermen helpen voor make-up, kapsels, decor… danken voor hun inzet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier