Roger Tanghe wil met autobiografisch boek blindenroute financieren

Redactie KW

Op 20 mei stelt Roger Tanghe zijn nieuwe boek ‘In u werd ik mij’ voor. Net op de dag dat hij zijn zestigste verjaardag viert. In het boek kijkt de woordkunstenaar terug op zijn leven en zijn realisaties. Met de publicatie wil hij een speciale route voor blinden in Roeselare voor een groot deel mee financieren.

De titel ‘In u werd ik mij’ is niet toevallig gekozen. “Tien jaar geleden was een vriendin van mij heel erg ziek. Het scheelde toen niet veel of ze was er niet meer. Ik heb haar toen zoveel mogelijk bijgestaan. Ik slaagde erin om echt contact met haar te hebben, zelfs in haar coma. Daar kon ik enorm veel energie uit putten: in u werd ik mij. Een zinsnede die me altijd bijgebleven is”, haalt Roger aan.

Het boek dient voor een hoger doel. “De opbrengst wil ik aanwenden voor een blinde wandelroute. Een project in samenwerking met de stad Roeselare en Kiwanis Roeselare 1. We willen op enkele toplocaties in Roeselare miniatuurbeelden aanbrengen met daarbij een plaat voorzien van brailleschrift. Al voelend zullen de blinden dan op een andere manier kennis kunnen maken met de stad en haar pittoreske plaatsen. Ik ben ervan overtuigd dat dit project de stad een extra uitstraling zal bezorgen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.