Provinciedomein Tillegembos breidt flink uit en zal reiken tot aan domein Tudor

Redactie KW

De provincieraad gaf groen licht voor de aankoop van 17,5 ha grond ter uitbreiding van het provinciaal domein Tillegembos. De aankoopprijs bedraagt ruim 512.000 euro. Het uitgebreide domein zal nu reiken tot aan het domein Tudor aan de Zeeweg, waarmee een verbinding zal worden gemaakt.

De gronden worden aangekocht van de familie Van Outrijve d’Ydewalle en kregen vorig jaar door de Vlaamse regering een groene bestemming. Bijna 10,5 ha ervan staat ingekleurd als natuurgebied, de rest als gemengd open ruimte. Gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) stelde in zijn toelichting dat zo’n 7 ha van het nieuw aangekochte gebied met 80 % toelage van ANB zal worden bebost, met daarbovenop nog eens de aanplant van 1 ha hoogstamboomgaard, die een eyecatcher moet worden vanaf de snelweg E 40, die langs het uitgebreide domein loopt.

Er zal naderhand ook een fiets- en wandelverbinding worden gemaakt met het Brugse stadsdomein Tudor, maar daarvoor moet de drukke N 32 Brugge-Torhout worden overgestoken. Of dit met een brug of tunnel zal gebeuren dan wel met een beschermde oversteek, daar is het provinciebestuur nog niet uit. (JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.