Priester Norbert Leplae overleden in Kortrijk

Redactie KW

Dit weekend is in Kortrijk pastoor-emeritus Norbert Leplae overleden. Hij was 83 jaar. Leplae werd in 1954 tot priester gewijd in Poperinge.

De priester, die een licentiaatsdiploma Moderne Geschiedenis op zak had, werkt jaren als leraar aan het Klein Seminarie in Roeselare. Van daaruit ging het naar Veurne. In 1968 werd hij medepastoor in Westouter. Enkele jaren later werd hij pastoor op de Sint-Petrusparochie te Loker en dat tot in september 2003.

Motorrijders

Norbert Leplae kwam jaren geleden in het nieuws toen hij tijdens een uitvaartdienst van een motorrijder in Loker uithaalde naar de motards. Als reactie daarop organiseerden een aantal motorrijders een protestrit van aan de kerk van Loker naar het bisdom, waar ze ontvangen werden door de toenmalige bisschop Roger Vangheluwe. Sindsdien werd elk jaar in het najaar een Memorial Motor Treffen georganiseerd. Vorig jaar gebeurde dat voor de laatste keer. Zijn uitvaart is gepland op zaterdag 4 februari 2012 om 10 uur in de kerk van Sint-Antonius Abt te Rollegem.

(P.L./A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.