Zwevegems zorgpersoneel krijgt bijdrage van 3 procent

Schepen Marc Claeys. © GJZ
Redactie KW

De gemeente koppelt de koopkrachtverhoging voor het personeel aan ondersteuning van de lokale economie. Ook het zorgpersoneel werd niet vergeten.

Het gemeentebestuur kon in deze moeilijke coronatijden toch wat positief nieuws brengen voor het personeel. Schepen van Personeel Marc Claeys (SAMEN!): “Het sectoraal akkoord 2020 voor lokale besturen voorziet een netto jaarlijkse koopkrachtverhoging voor het personeel van 200 euro. Wij besloten om dit bedrag op te splitsen in 40 euro BONZ en 160 euro ecocheques per personeelslid.”

Het sectoraal akkoord voorziet eveneens een verhoging van de maaltijdcheques tot acht euro en een bijdrage voor de tweede pensioenpijler van 2,5 procent.

In Zwevegem lag het bedrag van de maaltijdcheques reeds op acht euro en de bijdrage voor de tweede pensioenpijler bedraagt voor het gemeentepersoneel op vandaag al 3 procent.

Extra steun

Bleef uiteraard nog het dossier van de koopkrachtverhoging. “We vonden dit dossier een uitstekende opportuniteit om op een structurele manier een extra ondersteuning te bieden aan onze lokale handelaars gekoppeld aan de koopkrachtverhoging voor het personeel”, verduidelijkt Raf Deprez (CD&V), schepen van Lokale economie.

Ook voor de tweede pensioenpijler voor het zorgpersoneel is er een oplossing. “We engageerden ons reeds langere tijd tot het invoeren van een tweede pensioenpijler voor ons zorgpersoneel. Tot op vandaag konden we daarin nog geen stappen ondernemen omdat zowel op federaal als op Vlaams niveau initiatieven lopende waren maar tot op heden nog blijven aanslepen”, aldus Marc Claeys.

Men wilde echter niet meer wachten en er werd besloten om ook voor ons zorgpersoneel een bijdrage van 3 procent toe te kennen en dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020.

(GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.