Zeven Jabbekenaars nemen op 9 juni deel aan verkiezingen: ontdek ze hier

Camille Jonckheere

537 West-Vlamingen hopen dat je het bolletje naast hun naam kleurt op verkiezingszondag 9 juni. Onder hen ook zeven kandidaten uit Jabbeke. Ontdek hier wie dat zijn.

Piet Berton (N-VA)

Piet Berton (46) uit Stalhille, een deelgemeente in het hartje van Jabbeke stelt zich deze verkiezingen kandidaat voor N-VA. Hij preikt op de 11de plaats voor de lijst van het Vlaams parlement. Hij is zaakvoerder van het consulting bedrijf Bellestorm BV, daarmee ondersteunt hij al 15 jaar lang meer dan 40 bedrijven operationeel of projectmatig. Sinds 2018 is hij gemeenteraadslid voor de N-VA in Jabbeke en is hij ook ondervoorzitter van de lokale afdeling.

Frank Casteleyn (CD&V)

Frank Casteleyn (CD&V), ook wel beter gekend als de burgemeester van Jabbeke is een gekend gezicht voor vele West-Vlamingen. Jarenlang baatte hij samen met zijn broer Freddy een zaak uit, stock Van Houcke, specifiek voor gereedschappen en machines. Eerst was Casteleyn schepen voor CD&V in Jabbeke, maar halfweg het termijn besliste vorig burgemeester Daniël Vanhessche om het roer door te geven aan zijn partijgenoot. Casteleyn staat deze verkiezingen voor CD&V op de zesde plaats van de lijst voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Lieve Dereu (Vlaams Belang)

Lieve Dereu komt op 9 juni 2024 op voor de partij Vlaams Belang. Zij staat op de twaalfde plaats voor de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Lieve (54) heeft al 16 jaar een eigen ruitersportzaak ‘Picobello Derue Lieve’ in Jabbeke.

Faiza Karim Rajput (Vooruit)

Faiza Karim Rajput zet zich deze verkiezingen in voor de partij Vooruit. Ze staat op de 18de plaats voor de lijst van het Vlaams parlement. De veertigjarige naast haar politieke inzet aan de slag als maatschappelijk werker.

Reinhart Madoc (Vlaams Belang)

Reinhart Madoc is 59 jaar en staat aanstaande zondag op de 9de plaats voor het Vlaams parlement voor zijn partij Vlaams Belang. In het dagelijkse leven is Reinhart treinbouwer. Daarnaast is hij ook actief in de lokale politiek. Zo is hij onder andere lokale fractieleider van Vlaams Belang en zetelt hij in de gemeenteraad van Jabbeke.

Ann Sinnaeve (Vlaams Belang)

© Céline De Caluwe

Ann Sinnaeve (59) is toolshoptechnieker én de enige kandidaat uit Jabbeke, die een plaatsje heeft op de lijst voor het Europese parlement. Zij komt daar op voor het Vlaams Belang op de zesde plaats. Bij de vorige parlementsverkiezingen op 26 mei 2019 kwam zij ook al op voor het Vlaams Belang, dan nog voor het Vlaams parlement. Sinnaeve is al enkele jaren actief bij Vlaams Belang Jabbeke en is daar nu aangesteld als penningmeester.

Jonas Van Poelvoorde (CD&V)

Jonas Van Poelvoorde (33) is een geboren en getogen Bruggeling. Zes jaar geleden trok Van Poelvoorde naar Jabbeke. Hij is manager bij landschapsaannemer Krinkels voor regio West-Vlaanderen en komt deze verkiezingen op voor CD&V. Hij neemt de tiende plaats in van opvolger op de lijst voor het Vlaams parlement.

Lees meer over: