Wingene neemt afscheid van schepen Walter Yde

De allerlaatste gemeenteraad van het jaar en van de huidige legislatuur in Wingene stond vooral in het teken van de budgetten voor 2019 en er werd ook afscheid genomen van enkele raadsleden en schepen Walter Yde (CD&V).

© Foto KDV

Zowel het budget van de gemeente zelf als het budget van het Autonoom Gemeentebedrijf Wingene (AGB) werden uitgebreid toegelicht door Dieter Vandenberghe, financieel directeur van de gemeente.

De allerlaatste raad van 2018 en tevens laatste raad van de huidige legislatuur werd door burgemeester Hendrik Verkest afgesloten met een woordje van dank en een geschenkje voor de acht raadsleden die er vanaf 2019 niet meer zullen bij zijn. Voor afscheidnemend schepen Walter Yde (CD&V) had burgervader Verkest extra lovende woorden klaar. “Ik neem afscheid van mijn ‘compagnon de route'”, besloot Verkest op licht geëmotioneerde toon.

Christiane Dewit (CD&V), Daniel Persyn (CD&V), Erny Lanckriet (Burgerbelangen), Melissa Verfaillie (CD&V), Dorine Vandenabeele (CD&V), Walter Yde (CD&V), Peter Casteleyn (Burgerbelangen) en Stein Deproost (Burgerbelangen) zeggen bij deze de Wingense gemeenteraad vaarwel.

(KDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.