Wielsbeke huldigt ereraadsleden en ereschepen

Isabelle Decrans en Carlos Verbrugghe. © gf
Redactie KW

Er werd ook een dossier opgestart voor de eretitels van voormalige burgemeesters Georges Lambrecht en Noël Demeulenaere.

De voormalige mandatarissen kregen aan het einde van de gemeenteraad een huldiging voor hun staat van dienst. Eregemeenteraadslid Hilde Debommarez (U.) werd bedankt voor een politieke carrière van 24 jaar (van 1995 tot en met 2018) en Isabelle Decrans (U.) maakte 18 jaar (van 1995 tot en met 2012) deel uit van de Wielsbeekse gemeenteraad. Ze kregen een certificaat uit handen van gemeenteraadsvoorzitter Carlos Verbrugghe en nadien nog een cadeautje van burgemeester Jan Stevens (CD&V).

Carlos Verbrugghe, Marc Debie en achteraan Georges Lambrecht.
Carlos Verbrugghe, Marc Debie en achteraan Georges Lambrecht.© gf

Verder kreeg ereschepen Marc Debie (CD&V) nog een dankwoord en certificaat voor zijn politieke loopbaan. Van 1999 tot en met 2018 was hij onafgebroken gemeenteraadslid, waarvan 8 jaar schepen in de periode van 2007 tot en met 2014.

Ook voormalig burgemeester Georges Lambrecht tekende overigens present op de gemeenteraad. Hij ging evenwel met lege handen naar huis, want de gemeenteraad kan niet autonoom beslissen over de titel van ereburgemeester. Wielsbeke diende dan ook een dossier in bij de Vlaamse regering en gouverneur Carl Decaluwé om een eretitel te verkrijgen voor Georges Lambrecht en Noël Demeulenaere. Van zodra dat rond is, krijgen zij ook nog een gepaste huldiging, klonk het. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier