Werken Cultuurcentrum Leieheem in Oeselgem starten pas vanaf 1 januari 2020

© VADU
Redactie KW

De geplande werken aan het Cultureel Centrum Leieheem zijn uitgesteld. Begin het jaar 2020 gaan die pas van start. Tijdens de voorbije gemeenteraad stelde de oppositiepartij zich hier vragen bij.

Het is officieel bekendgemaakt dat de werken aan Leieheem pas van start gaan vanaf 1 januari 2020. De werken zullen een zestal maanden duren als alles volgens planning verloopt. Tijdens de gemeenteraad stelde gemeenteraadslid Patrick Bearelle (Focus 8720) zich de vraag: “Hoe komt het dat de broodnodige werken uitgesteld zijn en hoe staan de plannen ervoor?”

Infovergadering

Daarnaast kwam ook de vraag of er een infovergadering gepland staat? Jeugdschepen Bart De Keukeleire (Eendracht): “De werken zijn inderdaad uitgesteld. De werken handelen over drie gedeeltes. De ruwbouwerken, de verwarming en de elektriciteit. De plannen zijn gemaakt en de bouwvergunning is in orde gekomen. Pas volgende week krijgen wij een definitief voorstel van de architect en dit wat de ruwbouwwerken betreft. Op het vlak van de ruwbouw zijn we zo goed als rond.”

Beweging en inspraak

“Maar daarnaast komt er nog heel wat voorbereiding wat betreft de verwarming en de elektriciteit. De elektrische kant van het verhaal is het moeilijkste verhaal met veel werkvoorbereiding. Men is daar volop mee bezig en het doel is om camerabewaking te voorzien en om te werken met een badgesysteem. Dit vooral voor veiligheidsoverwegingen. Een wifinetwerk en ITC-mogelijkheden behoren ook bij de werken. Op het moment dat de drie gedeeltes afgerond zijn, dan kan ieder stuk meegenomen worden in één concept en komt er meer duiding. Wij zijn alvast heel tevreden dat er beweging en inspraak in dit dossier terug te vinden is.” De buitenwerken aan het aanpalend speelpleintje zijn voorzien eind april, begin mei. De reservaties die reeds ingepland zijn in de periode voor de geplande binnenwerken komen niet in het gedrang.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.