Waregem bouwt nieuw jeugdhuis voor Jakkedoe

Stadsntvanger Geert Coussement, schepen van Financiën Rik Soens, Charlotte Bearelle en Frederik Verdonck van de Dienst Financiën Waregem
Redactie KW

Het stadsbestuur legt 670 000 euro opzij voor de bouw van een nieuw pand in de Pompoenstraat naast de stedelijke basisschool in deelgemeente Desselgem.

Daar kan straks Jeugdhuis Jakkedoe terecht die nu nog zijn lokalen heeft aan de Nieuwstraat maar straks moet uitwijken naar een andere locatie omdat Waregem op die site een ander, grootschalig bouwproject zal realiseren. De investering voor Jakkedoe kan nog dit jaar ingeschreven op het budget omdat na afsluiten van de jaarrekening blijkt dat er een overschot is van 3,5 miljoen euro. Dat liet schepen van Financiën Rik Soens weten tijdens de voorstelling en verduidelijking van de jaarrekening 2016.

Daarnaast is er ook 1,1 miljoen euro voorzien voor de derde fase van het nieuwe Regenboogstadion. Het gaat om de bouw van de hoektribune kant Zuiderlaan. De werken zijn intussen bezig en moeten af zijn tegen eind dit jaar. Ook voor de hippische vereniging Waregem Draaft zijn er centen voorzien: 935 000 euro voor de bouw van een negentigtal paardenstallen op de weide achteraan site Deraedt in de Felix Verhaeghestraat.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier