Vuurdoop voor gemeenteraadsvoorzitter Rik Debeaussaert in Hooglede

Rik Debeaussaert kreeg als kersverse gemeenteraadsvoorzitter de nodige hulp van burgmeester Rita Demaré en van gemeentesecretaris Rik Dekens. © (Foto JD)
Redactie KW

Dinsdagavond leidde Rik Debeaussaert (SP.A) voor het eerst als gemeenteraadsvoorzitter de debatten. Hij vervulde zijn nieuwe ambt op zijn eigengereide wijze, met de nodige kwinkslagen, maar tot ieders tevredenheid.

Tijdens de jaarwisseling ruilden toenmalig schepen Rik Debeaussaert en gemeenteraadsvoorzitter Mieke Debergh (Open VLD) van positie. Zo nam Rik dinsdagavond plaats op de centrale plaats, tussen burgemeester Rita Demaré (CD&V) en gemeentesecretaris Rik Dekens. Nadat Rik zijn kompaan Erwin Delbeke (Samen Sterk) verontschuldigde wegens zijn afwezigheid en de beste wensen voor 2016 uitsprak, ging hij al vlug over tot de orde van de dag.

Bij het tweede agendapunt ondervond Rik al problemen met de modaliteiten omtrent het indienen van amendementen. Toen grapte hij : “Ik begin al te zweten.” Oppositieraadslid Tomas De Meyer (NVA-Plus) grapte mee: “De voorzitter zou beter eerst het wetboek leren vooraleer te zetelen…” Gelukkig reikte secretaris Rik Dekens omtrent de wettelijke formaliteiten een helpende hand. Hoe dan ook hield Rik Debeaussaert goed stand, hij zorgde voor een frisse wind in de raad.

Mieke Debergh van haar kant beklemtoonde dat ze als nieuwe schepen van onder andere kinderopvang zich zal inzetten voor de uitbouw Het Huis van het Kind: “Het betekent een boeiende uitdaging om alles omtrent kinderwelzijn onder één koepel onder te brengen. Ik ken de kinderopvang, na het zelf grootbrengen van vier kinderen vormt het een verlengstuk van mijn leven.” Daarna trokken allen vreedzaam naar de belendende horecazaken om nog eens te klinken op het nieuwe jaar.

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.