Vooruit van de kaart geveegd in Houthulst: “Maar we blijven strijdbaar”

Olivia Masselin : “Ik had het toch moeilijk met die hele overloperskwestie.” © Annie Callewaert Annie Callewaert
Jos Remaut

Door de tsunami die Lijst burgemeester teweegbracht én de opkomst van Vlaams Belang delen anderen fors in de klappen in Houthulst. Vooral Vooruit slikt een bittere pil: nu nog in de meerderheid, straks helemaal weg uit de gemeenteraad.

“Ja, dit komt heel hard binnen”, zegt lijsttrekker Olivia Masselin. “Na alles wat er gebeurd is in onze groep en het overlopen van twee van onze mensen naar Lijst burgemeester hadden we het wel een beetje zien aankomen, maar toch : van 12,7 % in 2018 naar 4,8 % nu, dat is toch wel een flinke dreun. Maar we laten het hoofd niet hangen. Ook al hebben we geen stem meer in de gemeenteraad, we zullen de partij opnieuw opbouwen, en we zullen er staan in 2030.”

Positief blijven

Aan strijdvaardigheid geen gebrek dus bij Olivia Masselin. “Ik wil positief blijven, en ik zal ook een positieve invulling geven aan mijn laatste maanden als schepen. Al verzwijg ik niet dat de hele situatie met de twee overlopers naar Lijst burgemeester me pijn heeft gedaan. Vooral de manier waarop het allemaal gebeurd is : deze mensen zijn nog een hele tijd bij ons blijven meedraaien terwijl ze eigenlijk al bij Lijst burgemeester zaten. Dat ze pas op het allerlaatste nippertje voor de lijstvoorstelling kleur hebben bekend, vind ik niet correct. Ik had overigens gedacht dat de kiezer dergelijk gedrag zou afkeuren. Maar niet dus.”

Over haar persoonlijke score hoeft Olivia overigens niet zo ontevreden te zijn: ze behaalde 142 stemmen, tegenover 156 de vorige keer. Handicap voor Vooruit was zeker ook dat ze dit keer een onvolledige lijst hadden, met slechts tien kandidaten erop.

Lees meer over: