Vijf politici voeren sociale stemtest uit in Brugge

Redactie KW

Samenlevingsopbouw heeft in Brugge de sociale stemtest voorgesteld. Hierbij kun je online antwoorden op stellingen rond sociaal beleid in je gemeente en zien bij welke politieke partij je mening het meest aansluit. Vijf politici hebben in Brugge als eersten de test uitgevoerd.

De stemtest is wetenschappelijk onderbouwd en de thema’s zijn aangebracht door mensen die het sociaal moeilijk hebben. Samenlevingsopbouw wil met de sociale stemtest meer sociale thema’s op de politieke agenda krijgen. Er moeten meer sociale woningen bijkomen. Ja of nee? Of er moet ruimte zijn voor een doortrekkersterrein in de gemeente. Ja of nee? Dat zijn mogelijke stellingen en op het einde van de stemtest weet je bij welke partij je mening best aansluit. Samenlevingsopbouw wil met de sociale stemtest ook sociale thema’s op de politieke agenda krijgen. “Het gaat om wonen, werk, leefbaarheid in wijken, welzijn in het algemeen. De sociale thema’s zijn redelijk breed gehouden”, zegt Karen Viaene, Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen.

Centrumsteden

De stemtest is zowel voor heel Vlaanderen als op maat voor de verschillende centrumsteden opgemaakt. Vijf politici uit allerlei hoeken van de provincie hebben als eersten de test met succes uitgevoerd. Het gaat om Michèle Hostekint uit Roeselare (Sp.a), Wouter De Vriendt uit Oostende (Groen), Wout Maddens (Open VLD) uit Kortrijk, Dirk De Fauw (CD&V) uit Brugge en de Alveringemse Danielle Godderis T’Jonck (N-VA)

(K.V.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Vijf politici voeren sociale stemtest uit in Brugge

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.