Twee nieuwe stemlokalen in Waregem

De kiezers van Waregem centrum en die van Desselgem stemmen op zondag 26 mei op een nieuwe locatie. De stemlokalen worden niet langer ingericht in de stedelijke basisscholen, maar in Waregem Expo en het ontmoetingscentrum De Coorenaar.

Er zullen geen stembureaus meer zijn in de Guido Gezelleschool in Waregem. © HDV

Op zondag 26 mei trekken we met zijn allen naar het kiesbureau. Voor de mensen van Waregem centrum en van Desselgem, betekent dat niet langer een trip naar de stedelijke basisschool in hun buurt. De 4.700 stemgerechtigden van Waregem centrum stemmen niet langer in de Guido Gezelleschool, maar in Waregem Expo. De 4.000 kiesgerechtigde Desselgemnaren zullen hun stem uitbrengen in oc De Coorenaar in plaats van in de oude jongensschool in Desselgem.

“We kiezen hiermee voor een beter comfort voor onze inwoners“, vertelt schepen van Burgerzaken Jo Neirynck. “De gebouwen van de stedelijke basisscholen zijn wel onze eigendom, maar ze zijn niet zo vlot bereikbaar. Er is weinig parking. Er waren verschillende ingangen voor de diverse stembureaus, wat voor veel verwarring en zoekwerk zorgde.”

Meer comfort

“Bovendien was het ook logistiek een moeilijke opdracht”, legt de schepen nog uit.

“Onze technische dienst moest eerst de klaslokalen leegmaken vooraleer ze konden beginnen met het opzetten van de stembureaus. In Waregem Expo en het ontmoetingscentrum kunnen we met een leeg lokaal beginnen en zijn we niet beperkt door aparte klaslokalen met hun eigenheid. Het kost ons wel meer aan huurgeld voor Waregem Expo. Dat is in totaal 3.275 euro. Anderzijds kunnen de mannen van de technische dienst vlotter werken en besparen we op die manier. Bovendien is het comfort van de kiezer in dit geval het belangrijkste.”

In Waregem zijn er 43 stembureaus op 10 locaties, Desselgem heeft daarvan 6 stembureaus en Waregem centrum 7.

(Mieke Verhelle)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.