Tom Vandenberghe wordt stads- en OCMW-secretaris in Torhout

Redactie KW

Vandenberghe woont in Sint-Michiels en is momenteel OCMW-secretaris in Oostkamp.


Tom Vandenberghe is 49 jaar en studeerde Politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Samen met zijn collega gemeentesecretaris uit Oostkamp, werd hij begin dit jaar nog door de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid bekroond met de titel van Nederlandstalige overheidsmanager 2013 en dit omwille van de succesvolle integratie van de gemeente- en OCMW-diensten in Oostkamp.

Met de keuze van één secretaris voor stads- én OCMW-bestuur, toont Torhout de intentie om de diensten van beide besturen maximaal te integreren. Deze intentie werd recent nog versterkt door het Vlaams regeerakkoord waarin de volledige integratie van de OCMW’s in de gemeentebesturen vanaf 2019 in het vooruitzicht wordt gesteld. De opgedane ervaring in Oostkamp zal dus de nieuwe stads- en OCMW-secretaris alleszins van pas komen.

Eddy Vandecasteele (OCMW-secretaris) en Luc Vandamme (gemeentesecretaris), gaan respectievelijk op 1 februari 2015 en 1 maart 2015 met pensioen. Tom Vandenberghe start in Torhout op 1 januari 2015 met een korte inloopperiode en zal de functies op de genoemde data opnemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.