Tielt bestraft bewoners die hemelwater niet optimaal afkoppelen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Wie bij de aanleg van een gescheiden riolering niet zelf het hemelwater optimaal afkoppelt, riskeert een belasting van 1.000 euro.

Voor Vlarem is het duidelijk : afvalwater en regenwater moeten gescheiden worden. Indien bij de aanleg van een gescheiden riolering er nog gemengde huisaansluitingen blijven bestaan, kan dit voor overlast zorgen.

“De afkoppelingswerken op privaat terrein moeten door de eigenaars zelf worden uitgevoerd”, aldus schepen Veerle Vervaeke (Open VLD). “Wie dat niet doet, riskeert een belasting van 1.000 euro.” De stad komt wel voor een deel (100 euro) tegemoet in de keuring van de installatie.

Op de gemeenteraad stelde Joris Vande Vyvere (CD&V) voor dat de stad zelf alle kosten zou dragen, ook op privaat domein. “Er zijn niet alleen kosten, ook voordelen.”

Zijn ingediend amendement werd meerderheid tegen oppositie verworpen. “Het gaat om een Europese verplichting, waar heel wat subsidies aan verbonden zijn. De stad heeft nu een stok achter de deur. Spijtig genoeg hebben we geen zak geld staan om dat zelf te financieren.” (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.