Subsidie toegekend voor nieuw kunstgrasveld Winkel Sport

© JS
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van donderdag 27 juni werd de beslissing genomen voor het toekennen van een investeringssubsidie van 400.000 euro aan KVC Winkel Sport voor het aanleggen van een kunstgrasveld op de terreinen Ter Schueren

“Het huidige grasveld,” aldus Sybille Geldhof (CD&V/VD), schepen van sport, “ondervindt te veel schade als er in de voormiddag wedstrijden doorgaan voor de jeugdspelers. We willen maximale spelvreugde voor zowel de jeugdspelers als voor de spelers van de eerste ploeg. De aanleg van het kunstgrasveld zal de capaciteit van het terrein optimaliseren.”

Volgens burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) verloopt de procedure in de zelfde orde als de aanleg van het kunstgrasveld voor Olympic Ledegem, dat eerder al gerealiseerd werd.

Sien Jacques (Groen) vroeg zich af of deze kosten in verhouding gelijkwaardig zijn als de kosten voor de andere sporten. De burgemeester wees er op dat er ook al drie sporthallen ter beschikking staan voor een grote groep andere sporters.

“Het is natuurlijk moeilijk om sporten met elkaar te vergelijken. De beslissing over de subsidies die de sportraad aan de clubs geven zorgt wel voor een soort evenwicht. Het vernieuwde speelveld zorgt ook voor extra speelruimte voor de jeugd in de voormiddagwedstrijden.”

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier