SP.A Ieper wordt Vooruit en voert voorzitterswissel door

We zien links Gunter Pertry en rechts de nieuwe voorzitter Steve Meseure. (Foto TOGH)
We zien links Gunter Pertry en rechts de nieuwe voorzitter Steve Meseure. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Net zoals alle andere Vlaamse afdelingen van SP.A gaat ook de Ieperse socialistische partij voortaan door het leven als beweging Vooruit. Huidig voorzitter Gunter Pertry grijpt de vernieuwing aan om de fakkel door de geven aan Steve Meseure (41).

Onder impuls van nationaal voorzitter Conner Rousseau verandert SP.A haar naam in Vooruit. De bedoeling is om de partij te verbreden tot een open beweging waar alle progressieven hun plaats moeten kunnen vinden, ook in Ieper.

Huidig voorzitter Gunter Pertry vond dit dan ook hét moment om de voorzittershamer door te geven aan de volgende generatie. Een uitdaging die Steve Meseure, ABVV-secretaris, 41 jaar en al 8 jaar lid van de OCMW-raad en het Bijzonder Comité Sociale Zaken, graag aanneemt. “Ik ben blij dat deze opdracht mij te beurt valt”, zegt Steve Meseure. “Als nieuwe voorzitter wil ik, samen met de ganse ploeg, er dan ook alles aan doen om de beweging alle kansen te geven en heel wat nieuwe en jonge mensen aantrekken. Uiteraard ook met het oog op een verderzetting van onze deelname aan het stadsbestuur na de volgende verkiezingen van 2024. Om zo onze stad verder een mooie toekomst te garanderen waar iedereen aan bod komt, waar niemand wordt vergeten. Waar we met ander woorden met z’n allen ‘Vooruit’ gaan”.

20 jaar aan het roer

Voor Gunter Pertry (62) betekent dit het einde van een lang hoofdstuk in zijn leven. “Ik had het voorrecht om gedurende 20 jaar aan het roer te mogen staan van een zeer dynamische SP.A-ploeg die mooi werk afleverde, met als ultieme beloning onze deelname aan het huidige Ieperse stadsbestuur met niet minder dan drie schepenen en drie raadsleden”, zegt de voormalige gedeputeerde. “Maar niks is voor altijd en al zeker niet in de politiek. Om de overgang van partij naar beweging alle kracht bij te zetten vond ik dat dit hét uitgelezen moment was om de fakkel door te geven aan de volgende generatie. Ik ben dan ook verheugd dat Steve Meseure deze boeiende uitdaging wil aangaan. Ik heb er alle vertrouwen in, Steve zal ons niet teleurstellen.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.