Ruim 50 Moorsleedse bedrijven en handelaars steunen finish Baloise Belgium Tour

Burgemeester Ward Vergote is in de zevende hemel. © ©2017 Jan STRAGIER
Redactie KW

Donderdag op Hemelvaart vindt in de Breulstraat in Moorslede de aankomst van de tweede rit van de Baloise Belgium Tour voor profs plaats. De gemeente betaalt hiervoor 45.000 euro aan organisator Golazo, maar dat zal de gemeentekas niks kosten, want er werd bij de lokale ondernemers maar liefst 52.000 euro aan steun opgehaald.

Dat maakte burgemeester Ward Vergote (Visie) donderdagavond bekend op de gemeenteraad. ” In het budget van de gemeente was een bedrag van 28.000 euro voorzien. De rest – dus 17.000 euro – moest komen van sponsors om dit evenement financieel rond te krijgen. En dat is meer dan gelukt : maar liefst 54 bedrijven en handelaars steken hun schouders onder dit evenement, samen goed voor 52.000 euro.” “Als we het bedrag aftrekken voor de bijkomende VIP-arrangementen, komen we op een saldo van 0 euro. Dat betekent dat het voorziene bedrag van 28.000 in het budget onaangeroerd blijft voor wat de betaling aan Golazo betreft.”

“Het gemeentebestuur stootte op heel wat verzet en commentaar van de oppositie bij de beslissing om een aankomst van de Baloise Belgium Tour te organiseren. ‘Deze koers is te hoog gegrepen en te duur voor Moorslede’, luidde het. In alle nederigheid maar met evenveel trots moet ik vaststellen dat het gemeentebestuur wel het kader heeft geschapen om een wedstrijd van dit niveau te kunnen organiseren, maar dat talloze bedrijven van Moorslede en omstreken dat kader hebben ingevuld en dit evenement mogelijk hebben gemaakt door massaal in te stappen en hun financiële en logistieke steun aan te bieden.” (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 26 mei 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier