Ronny Goderis is nieuw gemeenteraadslid in Houthulst

Ronny Goderis legt de eed af als gemeenteraadslid voor gemeenteraadsvoorzitter Kelly Es. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De 56-jarige rijschool-instructeur Ronny Goderis volgt Marc Pysson op als CD&V-gemeenteraadslid in Houthulst. Thema’s als verkeersveiligheid, ouderenzorg en jeugdwerking liggen hem nauw aan het hart. Mensen van Houthulst zullen hem misschien nog het best kennen als dj, want in die hoedanigheid luisterde hij vroeger tal van feestjes op.

Ronny Goderis (56) is getrouwd met Carine Vandamme en vader van twee kinderen die ondertussen het huis uit zijn, Dieter (31) en Wouter (27). In 2018 nam hij voor de eerste keer deel aan de verkiezingen. Hij stond op de twaalfde plaats op de lijst van CD&V Plus en haalde 393 voorkeursstemmen. “Waarom ik besliste om in de politiek te gaan? Om te helpen alles een beetje in goede banen te leiden”, vertelt Ronny. “Ook naar verkeersveiligheid toe hoop ik vanuit mijn job als rijschoolinstructeur mijn steentje bij te dragen. Vooral wat betreft zwaar vervoer zien we dat er vaak problemen zijn in de gemeente. Ook parkeren begint een moeilijk element te worden. Jongeren blijven langer thuis wonen, maar hebben dan ook zelf een auto waardoor in sommige straten en wijken niet voldoende parkeerplaatsen zijn. Ik weet ook uit ervaring dat het altijd maar drukker wordt op de Vlaamse wegen.”

Roefelmedewerker

Ook andere thema’s wekken zijn interesse. “Ook het welzijn van ouderen is iets dat mij nauw aan het hart ligt”, vervolgt Ronny. “Tijdens de coronalockdowns heb ik meegedaan aan de actie om alleenstaande personen op te bellen om te horen of alles goed met hen gaat. Desnoods gingen we daar dan ook even langs. Zeer zeker ook de jeugdwerking volg ik van nabij. Ik ben al meer dan twintig jaar Roefelmedewerker en heb vroeger ook altijd in de plaatselijke voetbalvereniging gezeten. Het reilen en zeilen van de jeugd spreekt me enorm aan en dat zijn allemaal dingen die in de gemeenteraad aan bod komen. Het zal dus zeker boeiend worden voor mij.”

DJ op feesten

Mensen zullen Ronny misschien kennen van zijn vrijwilligerswerk bij voetbalclub KWS Houthulst, maar wellicht nog meer van zijn werk als diskjockey. “Ik heb jarenlang lokale feestpartijen verzorgt als dj. Veel mensen kennen mij van de lokale radio van vroeger. Dat was uitgegroeid tot een grote hobby van mij. Zo heb ik gedraaid op veel huwelijken, jubilea en verjaardagsfuiven”, besluit Ronny. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier