Roeselaarse gemeenteraad gaat vanavond – ook voor pers en publiek – digitaal

Wouter Vander Stricht

De Roeselaarse gemeenteraad gaat voor de eerste keer publiekelijk digitaal.

In volle lockdown ging de Roeselaarse gemeenteraad al digitaal, maar dan ‘achter gesloten deuren’. Voor pers en publiek was het toen niet mogelijk om te volgen. Daarna blies de gemeenteraad eind juni verzamelen in RADar in AZ Delta en vorige maand was de Trax-zaal het decor. Die was ook voorzien voor vanavond, maar de nieuwe coronamaatregelen staken daar een stokje voor.

Dit keer gaat de gemeenteraad digitaal maar via YouTube. Via onderstaande link kun je live volgen. De raadszitting start normaal om 19 uur, maar er was wat vertraging. De raad startte met het nemen van absenties. Iedereen bleek aanwezig, maar niet overal werkt de techniek even feilloos.

Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) vond dat de gemeenteraadsleden maar laat op de hoogte waren gebracht over het feit dat de raad online zou verlopen. Hij vond ook dat in de vorige online zittingen de discussies niet vlot verliepen. Hij stelde dan ook voor om de volgende keer weer in levende lijve, maar coronaveilig, te vergaderen in de Trax-zaal.

Eddy Demeersseman (Groen) drong er op aan om ook bij gewone gemeenteraden een livestreaming te voorzien. Gemeenteraadsvoorzitter Piet Delrue beloofde dit mee te nemen naar het fractie-overleg.

De gemeenteraad kun je volgen via www.roeselare.be/gemeenteraad; alle nieuwtjes vind je terug op www.kw.be/roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.