Reglementen volkstuin en hondenweide goedgekeurd in Meulebeke

De volkstuin in eerste aanlegfase, met daarachter de hondenweide. © LB
Redactie KW

De 12 punten tellende agenda van de gemeenteraad van woensdag 14 juli 2021 werd door de raadsleden in een recordtempo afgewerkt.

Het vijfde agendapunt, reglement volkstuin en hondenweide, werd met 13 ja-stemmen goedgekeurd. Dit houdt in dat de gemeente enerzijds en VZW De Zonnewende anderzijds twee percelen grond van VZW Sint-Vincentius kosteloos in gebruik mogen nemen, onder voorwaarde dat de gemeente op haar kosten instaat voor de aanleg en het beheer van de volkstuin en de hondenweide, met het oog op het bevorderen van de integratie van de Zonnewende in de gemeente. Om dit alles in goede banen te leiden werd bijkomend een huishoudelijk reglement opgesteld.

De volkstuin en de hondenweide zullen open zijn van zonsopgang tot zonsondergang. De hondenweide is onderverdeeld in twee percelen, een perceel voor grote honden en een perceel voor kleinere dieren. Zo zullen de hondeneigenaars verplicht zijn om de hondenpoep van hun dieren op te ruimen en te deponeren in de daartoe voorziene vuilnisemmers. Gebruikers van een perceel van de volkstuin mogen geen chemische producten gebruiken, geen hoogbomen aanplanten en ook geen gazon zaaien. Alles zal op beide locaties heel duidelijk geafficheerd worden. De hondenweide wordt op 25 september om 14 uur in gebruik genomen. Voor de volkstuin gebeurt dit op 9 oktober om 14 uur. §LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten