Raadslid Stéphane Dejonghe neemt ontslag, Jean-Baptiste Ramon volgt hem op

Ontslagnemend raadslid Stéphane Dejonghe.©zenon bekaert beselare ZB
Ontslagnemend raadslid Stéphane Dejonghe.©zenon bekaert beselare ZB
Redactie KW

Gemeenteraadslid Stéphane Dejonghe dient noodgedwongen zijn ontslag in bij de gemeenteraad. Het raadslid; dat voor de derde keer verkozen werd, wil zich echter toch verder zetten binnen de lokale groep Action.

“Door het te laat indienen van mijn mandaatverklaring voor 2019 kan ik niet meer zetelen en dat heeft ernstige gevolgen voor mij. Daardoor kan ik ook nier meer op een lijst staan in 2024 maar toch zal ik mij blijven inzetten, zowel binnen de groep als op gemeentelijk vlak voor de andersvalide”, zegt de inwoner van Ten Brielen.

De eerste opvolger binnen de oppositiepartij Action is de 30-jarige Jean-Baptiste Ramon, die slechts twee stemmen (358) minder behaalde dan Stéphane Dejonghe bij de stembusgang in 2018. Het nieuwe raadslid woont samen met Aude Cobeau in Komen en heeft een dochter Louise, voetballer in de eerste ploeg van FC Houthem. “Zelf had ik niet verwacht om zo vroeg in het strijdperk te moeten treden. Dat het zo moest gebeuren, is onwaarschijnlijk. Het zal natuurlijk een heel andere wending aan mijn leven geven. Vooral het eerste jaar zal een leerschool zijn, denk ik”, zegt het nieuw raadslid. “Ik ken Stéphane goed en zal proberen in de mate van het mogelijke zijn functies in andere politieke instanties waar te maken. Uiteraard zal ik wellicht als nieuwkomer op bepaalde muren botsen, maar ik ben vastbesloten om mijn mandaat met respect te dragen”.

Jean-Baptiste Ramon.© ZB
Jean-Baptiste Ramon.© ZB

Er is nog meer nieuws uit de gemeentepolitiek van Komen-Waasten. Burgemeester Alice Leeuwerck zal na haar bevalling haar taken overdragen aan Didier Soete, huidig schepen van Financiën en Gezondheid. Normaal gaat deze regeling in vanaf maandag 14 december tijdens de gemeenteraad in het MJC. Als de digitale raad, die te volgen is via de website van de gemeente, uitloopt tot na middernacht, kan de burgemeester haar dertigste verjaardag vieren met de raadsleden van Komen-Waasten. (ZB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.