PVDA Oostende-Middenkust houdt ‘Colèredag’ tegen hoge energieprijzen

© (Foto PM)
Hannes Hosten

PVDA Oostende-Middenkust hield vrijdag op het Sint-Petrus-en-Paulusplein een actiemoment tegen de hoge energieprijzen onder de noemer ‘Vrijdag Colèredag’.

“De torenhoge facturen voor gas en elektriciteit duwen tienduizenden gezinnen in de miserie. Voorschotten van meer dan 500 euro worden eerder regel dan uitzondering. Afrekeningen van een paar duizend euro verplichten nu al één op drie Belgen om hun spaargeld aan te spreken”, aldus Ilona Vandenberghe van PVDA Oostende-Middenkust. “De regeringen kondigen vele ‘moeilijke winters’ aan, maar laten vele gezinnen letterlijk in de kou staan. Als je weet welke gigantische overwinsten energiebedrijven als Engie-Electrabel vandaag boeken, ligt de oplossing nochtans voor de hand: doe de prijzen dalen en Engie betalen.”

“Terwijl gezinnen en zelfstandigen kreunen onder de energiecrisis, zal Engie fluitend 9 miljard overwinst boeken tussen 2021 en 2024. Van die overwinsten gaat de regering slechts een klein stukje belasten. Dat is veel te weinig, terwijl de urgentie groot is”, aldus Ilona. De actiedag van PVDA in Oostende bestond uit getuigenissen, informatie en animatie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.