PVDA kiest in Menen en in nieuwe afdelingen Wervik en Wevelgem voor vrouw aan het roer

Uittredend voorzitter Peter Degand, die inmiddels verhuisd is naar Ieper, met links van hem Alice Parmentier en Heidi Saelens die hem in Menen vervangen als voorzitter, rechts van hem Inge Vantomme die in Wervik het team zal leiden, Katrien Hugelier en Cathleen Segulier die in Wevelgem het voortouw nemen. © WO
Stefaan Lernout

PVDA Menen krijgt met Heidi Saelens en Alice Parmentier twee vrouwen als voorzitter. Zij volgen samen Peter Degand op, die zich op de provinciale werking wil richten. PVDA richt daarnaast ook nieuwe afdelingen op, zowel in Wevelgem als in Wervik.

In de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 kwam PVDA op in Menen. Ze behaalden 3,2 procent van de stemmen, onvoldoende voor een zetel in de gemeenteraad. Bij de Vlaamse en federale verkiezingen stemde in het kanton Menen wel bijna vijf procent op de linkse partij. De partij deed het in heel Vlaanderen beter, wat onder meer vier zetels opleverde in het Vlaams Parlement.

“De partij groeit verder”, bevestigt afscheidnemend voorzitter Peter Degand van PVDA Menen. “Op het moment van de verkiezingen op 26 mei waren we reeds met 16 000 leden. Een verdubbeling in de laatste vijf jaar. Momenteel zitten we aan bijna 20.000 leden. Dit maakt dat we moeten reorganiseren.” Ook de basisgroep van PVDA Menen kende een grote groei. En dus drong een splitsing zich op.

“We opteerden voor een basisgroep Menen en een basisgroep Wervik/Wevelgem”, aldus Peter Degand, die zelf afscheid neemt van PVDA Menen/Wervik/Wevelgem en zich meer zal richten op PVDA West-Vlaanderen. Opvallend: de nieuwe voorzitters zijn allen vrouwen. De co-voorzitters voor Menen zijn Heidi Saelens en Alice Parmentier, die voor Wevelgem Katrien Hugelier en Cathleen Seculier. Inge Vantomme is de PVDA voorzitter voor Wervik en Geluwe. (SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.