OVERZICHT: Dit zijn de grootste partijen en stemmenkampioenen in alle West-Vlaamse gemeenten

Dirk De Fauw (Brugge), Ruth Vandenberghe (Kortrijk), Sandy Evrard (Mesen) en Bart Dochy (Ledegem): vier absolute stemmenkanonnen in hun eigen stad of gemeente © Montage KW
Philippe Verhaest

De teerling is geworpen, de kaarten zijn geschud. Hieronder ontdekt u in één oogopslag welke partij in uw gemeente het best heeft gescoord en wie er de absolute stemmenkampioen is.

Alveringem: Gemeentebelangen is met 62,3 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Gerard Liefooghe met 992 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Anzegem: Samenéén is met 43 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Pauline Van Marcke met 2.039 voorkeurstemmen. Zij wordt burgemeester.

Ardooie: Groep 82 is met 65,5 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Veronique Buyck met 2.436 voorkeurstemmen. Ze blijft aan als burgemeester.

Avelgem: gbA+burgemeester Lut is met 46,4 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Lut Deseyn met 1.733 voorkeurstemmen. Ze blijft aan als burgemeester.

Beernem: CD&V is met 41,2 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Jos Sypré met 2.109 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Blankenberge: Team Blankenberge is met 27,8 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Björn Prasse met 1.525 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Bredene: Vooruit is met 37,5 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Steve Vandenberghe met 1.739 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Brugge: CD&V Lijst Burgemeester is met 38,4 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Dirk De fauw met 15.138 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Damme: CD&V Plus is met 58,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Joachim Coens met 1.794 voorkeurstemmen. Hij blijft burgemeester.

De Haan: Lijst Burgemeester is met 45,1 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Wilfried Vandaele met 2.312 voorkeurstemmen. Hij blijft burgemeester.

De Panne: Het Actieplan is met 53,3 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Wim Janssens met 1.567 voorkeurstemmen. Hij wordt burgemeester.

Deerlijk: CD&V is met 45,8 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Louis Vanderbeke met 1.638 voorkeurstemmen. Daarmee gaat hij huidig burgemeester Claude Croes voor.

Dentergems burgemeester Koenraad Degroote is straks de langst regerende burgemeester van (West-)Vlaanderen.
Dentergems burgemeester Koenraad Degroote is straks de langst regerende burgemeester van (West-)Vlaanderen. © Nele Sabbe

Dentergem: Eendracht is met 53,5 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid beet. Stemmenkampioen is Koenraad Degroote met 1.799 voorkeurstemmen. Hij blijft burgemeester.

Diksmuide: Actie! is met 42,3 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Koen Coupillie is met 1.635 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Gistel: Team Burgemeester is met 36,7 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Gauthier Defreyne met 1.624 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Harelbeke: Team Harelbeke is met 52,3 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Michaël Vannieuwenhuyze met 4.749 voorkeurstemmen. Hij wordt de nieuwe burgemeester.

Heuvelland: Gemeentebelangen is met 42,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Wieland De Meyer met 1.090 voorkeurstemmen. Hij blijft burgemeester.

Hooglede: Groep 21 is met 34,9 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Kristof Pillaert met 974 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Houthulst: Lijst Burgemeester is met 68,2 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Jeroen Vandromme met 2.537 voorkeurstemmen. Hij blijft burgemeester.

Ichtegem: Team Burgemeester is met 32,8 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Lieven Cobbaert met 1.590 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Ieper: Team Ieper is met 46,8 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Katrien Desomer met 2.989 voorkeurstemmen. Zij wordt de nieuwe burgemeester.

Ingelmunster: De Brug/N-VA/Open VLD is met 59,9 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Kurt Windels met 2.336 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Izegem: STIP+ is met 32,7 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Kurt Grymonprez met 2.455 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Jabbeke: CD&V+ is met 39,9 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Frank Casteleyn met 1.763 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Knokke-Heist: Inzicht:N-VA.CD&V is de grootste partij met 34,2 procent, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Cathy Coudyser met 2.660 voorkeurstemmen. Zij is aan zet om een coalitie te vormen.

Koekelare: Vooruit is met 41,3 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Patrick Lansen met 1.545 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Koksijde: Samen Met Sander is met 44,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Sander Loones met 4.142 voorkeurstemmen. Hij wordt de nieuwe burgemeester.

Kortemark: CD&V Kortemark is met 39,8 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Karolien Damman met 2.015 voorkeurstemmen. Zij is aan zet om een coalitie te vormen.

Kortrijk: Team Burgemeenster. Stadslijst voor Kortrijk is met 37,5 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Ruth Vandenberghe met 9.399 voorkeurstemmen. Zij is aan zet om een coalitie te vormen.

Kuurne: Burg+ is met 54,2 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Francis Benoit met 2.467 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Langemark-Poelkapelle: RESPECT is met 56,6 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Lieven Vanbelleghem met 1.804 voorkeurstemmen en wordt opnieuw burgemeester.

Ledegem: Lijst Burgemeester is met 81,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Bart Dochy met 2.732 voorkeurstemmen en blijft aan als burgemeester.

Lendelede: CD&V Lendelede 2030 is met 49,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Caroline Dewaele met 1.176 voorkeurstemmen. Zij blijft aan als burgemeester.

Lichtervelde: Resp&ct 8810 is met 60,1 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Ria Beeusaert-Pattyn met 1.447 voorkeurstemmen. Zij blijft aan als burgemeester.

Lo-Reninge: hier vonden geen gemeenteraadsverkiezingen plaats, aangezien er slechts één lijst was. Lieve Castryck van Team Dynamisch wordt de nieuwe burgemeester.

Menen: VOOR 8930 is met 32 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Eddy Lust met 1.679 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Mesen: MLM is met 86,3 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Sandy Evrard met 419 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Jean-Marie Dedecker is opnieuw de stemmenkampioen in Middelkerke, maar moet op zoek naar een coalitiepartner.
Jean-Marie Dedecker is opnieuw de stemmenkampioen in Middelkerke, maar moet op zoek naar een coalitiepartner. © BP

Middelkerke: Lijst Dedecker is met 43,3 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Jean-Marie Dedecker met 3.243 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Moorslede: STERK is met 41,4 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Sherley Beernaert met 1.884 voorkeurstemmen. Zij wordt de nieuwe burgemeester.

Nieuwpoort: CD&V is met 44,5 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Kris Vandecasteele met 1.345 voorkeurstemmen. Hij wordt de nieuwe burgemeester.

Oostende: Vooruit Plus is met 38,6 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is John Crombez met 9.075 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Oostkamp: CD&V team 80twintig is met 52,5 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Jan de Keyser met 3.082 voorkeurstemmen en blijft burgemeester.

Oostrozebeke: Oostrozebeke.nu is met 57,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Luc Derudder met 1.539 voorkeurstemmen en blijft burgemeester.

Oudenburg: Voor Oudenburg is met 48,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Anthony Dumarey met 1.497 voorkeurstemmen en wordt opnieuw burgemeester.

Pittem: CD&V is met 59 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Denis Fraeyman met 1.741 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Poperinge: CD&V is met 47,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Christof Dejaegher met 2.593 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Roeselare: CD&V is met 38,9 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Kris Declercq met 7.972 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Spiere-Helkijn: PRO8587 is met 86,7 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Mathias Goos met 330 voorkeurstemmen. Hij wordt de nieuwe burgemeester.

Staden: CD&V is met 42,6 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Ludwig Willaert met 1.055 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Meulebeeks burgemeester won de verkiezingen in de fusiestad Tielt, maar een coalitie vormen, wordt een stevige opdracht.
Meulebeeks burgemeester won de verkiezingen in de fusiestad Tielt, maar een coalitie vormen, wordt een stevige opdracht. © WME

Tielt/Meulebeke: Team Burgemeester is met 31,7 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Dirk Verwilst met 3.484 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Torhout: CD&V is met 55,6 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Kristof Audenaert met 3.866 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Veurne: Team8630 is de grootste partij met 37,3 procent, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Dirk Kesteloot met 1.048 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Vleteren: LVP is de grootste partij met 75,4 procent en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Bram Coppein met 645 voorkeurstemmen. Hij wordt de nieuwe burgemeester.

Kristof Chanterie mag zich de nieuwe burgemeester van Waregem noemen.
Kristof Chanterie mag zich de nieuwe burgemeester van Waregem noemen. © HDV

Waregem: CD&V is de grootste partij met 45,1 procent en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Kristof Chanterie met 3.653 voorkeurstemmen. Hij wordt de nieuwe burgemeester.

Wervik: Vooruit is met 27,1 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Youro Casier met 1.426 voorkeurstemmen. Hij is aan zet om een coalitie te vormen.

Wevelgem: CD&V 8560 is met 49,5 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Jan Seynaeve met 3.881 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Wielsbeke: Samen+ is met 43 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Rik Buyse met 1.275 voorkeurstemmen. Hij wordt de nieuwe burgemeester.

Wingene/Ruiselede: CD&V WZR-RKD is met 67 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Lieven Huys met 3.196 voorkeurstemmen. Hij blijft aan als burgemeester.

Zedelgem: Team Burgemeester is met 55 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Annick Vermeulen met 3.320 voorkeurstemmen. Zij blijft aan als burgemeester.

Zonnebeke: TEAM8980 is met 59,9 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Koen Meersseman met 1.987 voorkeurstemmen. Hij wordt de nieuwe burgemeester

Zuienkerke: LB is met 86,5 procent de grootste partij en heeft de absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Annelies Dewulf met 583 voorkeurstemmen. Zij wordt de nieuwe burgemeester.

Zwevegem: CD&V is met 31,4 procent de grootste partij, maar heeft geen absolute meerderheid. Stemmenkampioen is Isabelle Degezelle met 2.167 voorkeurstemmen. Zij is aan zet om een coalitie te vormen.