Opnieuw geen gemeenteraad, maar ook geen evenementen

Normaliter had de gemeenteraad plaatsgevonden in ontmoetingscentrum De Sceure. © RVL
Redactie KW

In Vleteren zal de gemeenteraad woensdagavond niet samenkomen, ook niet virtueel. Dat heeft het schepencollege dinsdagavond beslist.

Gezien de huidige algemene evolutie van de coronacijfers, ook merkbaar in Vleteren, met de verzwarende factor dat het vooral verzorgenden en zorgbehoevenden zijn die getroffen zijn, vindt de meerderheid het niet gepast om vanavond, woensdag, fysiek samen te komen voor de gemeente- en OCMW-raad. Er wordt wel onderzocht om de raad digitaal te organiseren in de loop van volgende week.

“Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) zelf is intussen wel helemaal uitgeziekt en sinds vandaag opnieuw aan het werk”, zegt algemeen directeur Nele Vanderhaeghe.

Evenementen meteen geschrapt

Bijkomend besliste het schepencollege ook om, met onmiddellijke ingang, en dus niet pas vanaf vrijdag, alle evenementen en activiteiten in de gemeente te schrappen, en dat al zeker tot 16 november. Het gaat bijvoorbeeld om lesreeksen en bijeenkomsten van verenigingen en ook de sintevenementen van 10 november.

“De drie sintcomités hadden wel hun best gedaan om een coronaveilig alternatief uit te werken, maar mensen samenbrengen, op gelijk welke manier, moet nu absoluut vermeden worden”, aldus de burgemeester. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier