Open VLD vraagt signalisatiebord ‘Blankenberge bereikbaar’

Wie Blankenberge langs de kustbaan uitrijdt, krijgt daar de boodschap 'Kom shoppen in Wenduine! Wij verwelkomen u' te lezen. © WK
Redactie KW

Open VLD Blankenberge stelt voor om, naar aanleiding van de aanhoudende werken, een signalisatiebord ‘Blankenberge bereikbaar’ te plaatsen op de kustbaan.

“Aan de rotonde bij de Blankenbergse jachthaven vestigt sinds kort een opvallend bord de aandacht op het feit dat, ondanks de werken, de Wenduinse handelszaken toch bereikbaar zijn. Wie Blankenberge uitrijdt, krijgt daar de boodschap ‘Kom shoppen in Wenduine!Wij verwelkomen u’te lezen. Wie in de omgekeerde richting vanuit Wenduine naar Blankenberge rijdt, wordt geconfronteerd met een botte wegblokkade en krijgt via onduidelijke bewegwijzering een minder fraaie boodschap: ‘De weg naar Blankenberge is onderbroken! Omrijden via Brugge. De Blankenberge handelaars worden daardoor erg benadeeld”, vindt gemeenteraadslid Philip Konings.

De wegomleiding volgen, betekent volgens hem 16 km en 20 minuten omrijden tussen Wenduine en Blankenberge. “Inwoners van Wenduine en De Haan denken dan wellicht ook twee keer na alvorens hun inkopen in Blankenberge te komen doen. Nochtans is de kustbaan naar Blankenberge wél berijdbaar“, klinkt het.

Open VLD stelde daarom dinsdagavond in de gemeenteraad voor om ook in Wenduine een groot promotiebord voor Blankenberge te plaatsen met daarop de aankondiging dat de Blankenbergse handelszaken perfect bereikbaar zijn via de kustbaan. “We hopen dat het stadsbestuur hierop ingaat en snel de nodige afspraken maakt met het gemeentebestuur van De Haan en de wegbeheerder. De Blankenbergse handelaars, die het al bijzonder moeilijk hebben door de vele wegenwerken, zullen hier zeker baat bij hebben.”

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.