Oostkampenaren mogen gratis naar cyclocross in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel won vorig jaar in Ruddervoorde. © Coghe
Redactie KW

Inwoners van Oostkamp mogen op 29 oktober gratis naar de cyclocross in Ruddervoorde. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond beslist.

De internationale wedstrijd in het Superprestigecircuit is aan de 30ste editie toe en daarom willen de gemeente en het Wijkcomité Sint-Godelieve Baliebrugge een extra financiële inspanning leveren. “Elk jaar ontvangt het wijkcomité een gemeentelijke ondersteuning van 6.000 euro voor de organisatie van de cyclocrosswedstrijd, nog steeds het grootste sportevenement in Oostkamp”, verduidelijkt schepen van Financiën Delphine Roels (CD&V).

“Elke inwoner kan hierdoor genieten van een korting van 4 euro per toegangsticket. Ongeveer 1.000 inwoners maken telkens van deze korting gebruik. Maar dit jaar is de wedstrijd aan de 30ste editie toe en dat vraagt iets extra. Daarom hebben we beslist om de subsidie op te trekken tot 12.500 euro. In ruil krijgen de inwoners van Oostkamp dit jaar gratis toegang. We schatten dat ongeveer 2.500 inwoners van dit aanbod gebruik zullen maken. Met deze extra financiële inspanning willen we zoveel mogelijk Oostkampenaren laten meegenieten van dit sportevenement.”

Eind augustus zullen de gemeente en het Wijkcomité de inwoners informeren over hoe en waar ze het gratis toegangsticket kunnen bekomen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier