Onenigheid over stortbelasting op Kortemarkse gemeenteraad

© BELGA
Redactie KW

Tijdens de eerste gemeenteraad van 2019 werd het éénjarig meerjarenplan voor 2019 voor de raad van maatschappelijk welzijn en van de gemeenteraad goedgekeurd. Het was trouwens ook de eerste keer dat deze 2 raden samen plaatsvonden.

Burgemeester Damman (CD&V) wierp op dat ook de schuld van de gemeente en van het OCMW nu samenkwamen, dus dat er zeker niet gedacht mocht worden dat de schulden in Kortemark gestegen waren. Rita Tyvaert (Eerlijk en bezorgd) antwoordde dat de schulden van Kortemark echt wel torenhoog zijn en de gemeente haar geld verkeerd besteedt, maar burgemeester Damman repliceerde dat de schuld er niet van vandaag op morgen gekomen was en dat er verder aan schuldafbouw gedaan wordt in Kortemark.

Hevige discussie was er over de belasting op het aanvoeren van afval naar de stortplaatsen in de gemeente. De oppositie kon zich hierin niet vinden en wilde dit punt uitstellen tot de volgende raad, omdat ze het niet eens waren met de hoogte van de belasting. Vooral Tim Deweerdt van CONTENT maakte er een erezaak van om voluit voor een hoge belasting te gaan, terwijl Mark Pollentier van N-VA zich afvroeg of de meerderheid eigenlijk geen compassie had met de inwoners van Kortemark omdat ze het stort niet zwaar belastten.

Pollentier stelde trouwens ook nog voor om een zogenaamde sneeuwtelefoon in te voeren, waarop minder mobiele mensen een beroep kunnen doen om sneeuw te laten ruimen. Daarnaast deed hij nog eens een oproep om iets te doen aan het voor minder mobielen ontoegankelijke bushokje op de Markt. Hij vond het niet kunnen dat dit al maanden aansleept.

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier