Nog steeds geen groenzone op braakliggend terrein in de Rijselstraat in Menen

© SLW
Redactie KW

Het was Fre Vandamme (CD&V) die tijdens de gemeenteraad de kat nog eens de bel aanbond. Hij vroeg zich af waar de groenzone blijft, waar een jaar geleden de gebouwen in de Rijselstraat werden gesloopt. De deadlines voor de aanleg van dat plein en het isoleren van de gevels van de buren waren respectievelijk half maart en eind mei.

Het dossier lijkt rotsvast te zitten. Diezelfde vraag werd al eens gesteld door CD&V tijdens de gemeenteraad van oktober vorig jaar, toen antwoordde schepen Patrick Roose (SP.A) dat de afspraken moeilijk verlopen. “We zijn nog on speaking terms“, zei de schepen toen. “En we hebben plannen om de straat verder aan te pakken.”

Op de gemeenteraad van maart stelde raadslid Vandamme opnieuw de vraag en klonk het dat er schot in de zaak komt. Helaas moet schepen Roose nu toegeven dat de situatie op het terrein nog niet gewijzigd is. “Niettegenstaande het akkoord dat we vooraf met de eigenaar hadden. Maar we ijveren verder voor een oplossing”, beklemtoont de schepen. Het blijkt een juridische kwestie te worden waarvoor een oplossing in de niet nabije toekomst lijkt te liggen. (SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.