Nieuwe rioleringen en heraanleg Keiemdorpstraat Keiem

Redactie KW

De gemeenteraad van Diksmuide heeft maandagavond 30 juni ingestemd met rioleringswerken in en de heraanleg van de Keiemdorpstraat, Streuvelstraat en Oude Keiemweg in Keiem.

Er werd goedkeuring verleend aan een samenwerkingsovereenkomst tussen Infrax en de stad Diksmuide voor een aanpak van de Keiemdorpstraat in Keiem. De straat in het centrum van Keiem is al jaren aan vernieuwing toe. Ook de rioleringen zijn er in slechte staat. Infrax wordt opdrachtgevend bestuur voor rioleringswerken in de Keiemdorpstraat tussen nummer 11 en 172, de Streuvelstraat tussen de Keiemdorpstraat en nr. 22 en de Oude Keiemweg tussen de Keiemdorpstraat en de Oostendestraat. Stad Diksmuide neemt in dezelfde straten de wegenwerken voor zijn rekening.

“Het heeft lang geduurd maar we moesten wachten op de toezegging van subsidies voor de rioleringswerken”, aldus schepen Eric De Keyser (SP.A-Open). “Eerst willen we spreken met de Keiemnaars zelf. Ze moeten helpen nadenken wat er met hun straten moet gebeuren. Kan de verkeersdrempel beter? Of moet die anders worden aangelegd? Moet er meer groen in de straten komen? We willen van de gelegenheid gebruik maken om ook het pleintje bij de kerk aan te pakken.”

“In verscheidene beleidsplannen werd door deze meerderheid geopteerd om de begraafplaats rond de kerk te verwijderen en te verplaatsen naar de begraafplaats in de Streuvelstraat”, merkte Marc Deprez (Idee2006) op. “Dit is uiteraard een heel gevoelige materie. We vragen dan ook om eerst overleg te plegen met de nabestaanden.”

“Ik denk niet dat er ooit is geopteerd om de begraafplaatsen te verwijderen”, antwoordde schepen Martin Obin (CD&V). “Wel is het zo dat er rond de kerk geen graven meer kunnen bijkomen. Als alle concessies vervallen zijn, zullen er uiteindelijk geen graven meer aanwezig zijn rond de kerk.”

(TVDA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.